Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bylo to ode mě riskantní, uznává Čech chybu při rozehrávce

Praha - Zatímco čeští fotbalisté nedokázali v přípravném utkání s USA využít ani velké šance, sami darovali soupeři jediný gól vlastní chybou při rozehrávce. Brankář Petr Čech zariskoval, Vladimír Darida těžký pas nezpracoval a výsledkem byl gólový brejk Američanů. Oba hlavní aktéři po utkání přiznali, že se špatně rozhodli.

Petr Čech
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Běžela 39. minuta, když Čech dlouhým výhozem hledal téměř na polovině hřiště Daridu. Jenže přehlédl, že kolem něj jsou jen soupeři a střed hřiště je nepokrytý, jelikož se ostatní spoluhráči nabízeli k rozehrávce do stran. Když pak Darida přišel o míč, běžel Američan Diskerud sám na Čecha a Bedoya z dorážky zařídil jediný gól. "Samozřejmě je škoda, že jsme udělali chybu při rozehrávce. To byla prakticky jejich jediná šance a ještě ji proměnili hodně se štěstím," mrzelo Čecha.

Riskantní rozehrávkou se prý snažil překvapit vysoko napadajícího soupeře. "Kdyby se to Vláďovi podařilo sklepnout do strany, tak jsme eliminovali najednou velký počet protihráčů, což byl můj záměr. Bohužel ten míč před ním dopadl a bylo to pro něj těžké. Dal jsem mu těžkou přihrávku, bylo to ode mě riskantní rozehrání," připustil gólman.

Je to pro mě ponaučení, konstatuje Darida

Zodpovědnosti se však nezříkal ani Darida, který Čecha vybídl k přihrávce svým pohybem. "Asi jsem si do toho prostoru neměl vůbec nabíhat a chtít míč, když za mnou byl hráč. Pro mě je to ponaučení, abych příště takovou věc neudělal nebo to zahrál jednoduše někam z první než to řešit fotbalově. Alespoň že se to stalo teď něž proti Nizozemsku, kdy by to mrzelo víc," řekl Darida.

Češi tak prohráli a stále zůstávají pod novým trenérem Pavlem Vrbou bez vítězství. Už čtyři duely. Do úterního zápasu s Nizozemskem, který bude už startem do kvalifikace o mistrovství Evropy, tak nepůjdou zrovna v pozitivním rozpoložení.

"Chtěli jsme vyhrát, protože před kvalifikací je lepší, když do ní jdete s pozitivním výsledkem. To se nám bohužel nepovedlo," mrzí Čecha. "Ale před mistrovstvím Evropy 2012 se nám v přípravě nedařilo ani trochu a pak jsme došli až do čtvrtfinále. Doufáme, že se to v kvalifikaci všechno otočí a začneme konečně vyhrávat. Zápas s Nizozemci bude úplně o něčem jiném," dodal.

Na české hře viděl i pozitiva. "To je hlavně počet šancí. Dostávali jsme se i do hodně protiútoků, které jsme jen špatně řešili. A i co se týče obrany, tak to bylo slušné, protože soupeř se dostal jenom k pár střelám. A to bylo oproti minulým zápasům taky pozitivní," řekl Čech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články