Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Real ani Barcelona nezaváhali, Atlético pouze remizovalo

Madrid – Duo největších favoritů na triumf ve španělské lize vstoupilo do nového ročníku vítězstvím. Barcelona i díky dvěma brankám Lionela Messiho porazila Elche 3:0, Real Madrid si tři body připsal po triumfu na hřišti Cordóby 2:0. Naopak obhájce titulu madridské Atlético ztratilo, když pouze remizovalo na půdě Vallecana 0:0.

Slavící fotbalisté Realu Madrid
zdroj: ČTK/AFLO autor: Daisuke Nakashima

Madrid spasil Ronaldo a Benzema

Cordóba se představila v nejvyšší soutěži po dlouhých 42 letech a bezgólový stav na hřišti "Bílého baletu" udržela půl hodiny. Úřadujícího vítěze Ligy mistrů poslal do vedení francouzský útočník Benzema, který skóroval hlavou po rohovém kopu letní posily z Bayernu Mnichov Toniho Kroose.

Druhé branky se Real dočkal až v samém závěru, kdy Ronaldo střelou z dálky k tyči zaskočil brankáře Juana Carlose. Nejlepší fotbalista světa za loňský rok protáhl svou gólovou šňůru v domácích ligových zápasech na jedenáct utkání. 

Atlético se muselo obejít bez potrestaného kouče Diega Simeoneho, jenž dostal jen několik hodin před zápasem distanc na osm utkání za své chování v odvetě španělského Superpoháru s Realem.

Barcelonu nezlomilo ani vyloučení

Fotbalisté Barcelony porazili doma Elche 3:0. Více než polovinu utkání přitom odehráli bez vyloučeného Javiera Mascherana. Úvod zápasu Barcelony s Elche poznamenal incident s černou kočkou, která se dostala na hrací plochu stadionu Camp Nou a na několik minut přerušila hru. Barcelona se dlouho hledala, skóre otevřel až tři minuty před přestávkou střelou k tyči Lionel Messi. Už pětkrát v řadě se tak argentinský kanonýr prosadil v úvodním ligovém zápase sezony.

Vzápětí však Mascherano zastavil faulem Josého Ángela, který by jinak postupoval sám na branku, dostal červenou kartu a "Barca" musela dohrávat v deseti. To se jí v prvním utkání sezony nestalo již 16 let. Přesto se po změně stran katalánský klub prosadil ještě dvakrát, když nejprve vyzrál na ofsajdovou past Munir El Haddadi a za čtvrt hodiny pak další přesnou střelou k tyči upravil na konečných 3:0 znovu Messi.

Eibar zvládl premiéru v nejvyšší soutěži

O jedinou branku zápasu se San Sebastianem se postaral záložník Javi Lara, který krátce před přestávkou zakroutil přímý kop z velkého úhlu tak dobře, že dostal míč odrazem od tyče do branky hostů. Největší šanci na vyrovnání spálil deset minut před koncem Carlos Vela, jenž z bezprostřední blízkosti hlavičkoval vedle.

Eibar tak poprvé v historii dokázal San Sebastian porazit. Oba týmy se v minulosti utkaly pětkrát: třikrát se radoval Real Sociedad, dvakrát skončil zápas remízou.

Výsledky 1. kola:

Eibar - San Sebastian 1:0 (45. Lara), FC Barcelona - Elche 3:0 (42. a 63. Messi, 46. El Haddadi), Vigo - Getafe 3:1 (20. Nolito, 56. Orellana, 70. Larrivey - 62. Sammir), Almería - Espaňol Barcelona 1:1 (52. Soriano - 90.+4 S. García), Málaga - Bilbao 1:0 (35. Alberto), FC Sevilla - Valencie 1:1 (44. Vidal - 88. Orbán), Granada - La Coruňa 2:1 (55. Rochina, 77. Babin - 20. Cavaleiro), Levante - Villarreal 0:2 (56. Uche, 85. Čeryšev), Real Madrid - Cordóba 2:0 (30. Benzema, 90. Cristiano Ronaldo), Vallecano - Atlético Madrid 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články