Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Slavia slaví návrat do čela ligy, Sparta podruhé prohrála

Praha - Fotbalisté pražské Slavie v 5. kole první ligy zdolali Plzeň 1:0 a vrátili se do čela neúplné tabulky před Viktorii. Špatnou formu naopak potvrdila Sparta, která podruhé v řadě prohrála 0:1, tentokrát na Dukle. Jihlava nestačila na Jablonec 0:2, nebodovala ani v pátém zápase nové sezony a zůstává poslední. Premiérová vítězství v ligovém ročníku si připsali nováčci České Budějovice a Hradec Králové.

Utkání Slavia - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Slavia - Plzeň 1:0

Plzeň měla v přímém souboji o první místo víc šancí, dvakrát v Edenu trefila brankovou konstrukci, ale jediný gól utkání vstřelil v 66. minutě záložník Pražanů Jaromír Zmrhal. Slavia vyhrála i třetí domácí ligový duel a připravila Viktorii první porážku v nejvyšší soutěži. Trenérovi Viktorie Miroslavu Koubkovi nevyšel návrat na Slavii, z jejíž lavičky byl v březnu odvolán.

Reportáž z utkání a ohlasy

Dukla Praha - Sparta Praha 1:0

V dohrávce 5. kola fotbalové ligy dokázala pražská Dukla porazit Spartu 1:0. Jde o její první ligové vítězství nad Letenskými. Domácím zařídil tři body záložník Berger ve 22. minutě, když lehkou tečí poslal míč za sparťanského brankáře Bičíka. V tabulce se Dukla bodově dotáhla právě na Spartu. Pro úřadujícího mistra jde o druhou porážku v řadě. Lídrem tabulky zůstává po aktuálním kole Slavia.

Reportáž z utkání a ohlasy

Jablonec - Jihlava 2:0

Jihlavští svěřenci Petra Rady nedokázali bodovat ani na pátý pokus. Favorizovanému Jablonci zajistil třetí výhru v sezoně dvěma góly obránce Filip Novák. Vysočina znovu dohrávala zápas v početním oslabení, v 57. minutě dostal druhou žlutou kartu Slovák Vladimír Kukol.

Reportáž z utkání a ohlasy

(//sport/fotbal/283979-jablonci-zajistil-vyhru-nad-jihlavou-obrance-novak/)

Hradec Králové -Slovácko 2:0

Hradec Králové konečně protrhl střelecké trápení, které trvalo 806 minut. Hrdinou "Votroků" se stal Pavel Dvořák, jenž nejprve otevřel skóre a následně připravil druhý gól pro Emira Haliloviče.

Reportáž z utkání

České Budějovice - Mladá Boleslav 2:1

Premiérové vítězství zaznamenal i druhý nováček z Českých Budějovic. Dynamo vyhrálo, přestože hrálo od 23. minuty bez vyloučeného Mateje Podstavka. Ve čtvrté minutě otevřel skóre Bosňan Mirzad Mehanovič, už za pět minut ale srovnal Jaroslav Machovec a v oslabení ve druhé půli rozhodl Petr Benát.

Reportáž z utkání

Příbram - Bohemians 1905 2:3

Příbram stále čeká na první ligovou výhru v sezoně. Proti "Klokanům" přitom domácí vedli, když Fillo hlavou zužitkoval dlouhý aut Nevese. Jenže Pražané po změně stran otočili skóre góly Mosquery, Moravce a Brabce a stali se po Spartě prvním týmem, který od loňského října v Příbrami vyhrál. Švancara v nastavení už jen snižoval.

Reportáž z utkání a ohlasy

Sport
zdroj: ČT4

Teplice -Liberec 2:2

O výhru přišel Slovan dvě minuty před koncem. Na úvodní trefu hostujícího Hadaščoka odpověděli Vůch a Krob, který proměnil pokutový kop, ale v závěru Liberec vyrovnal zásluhou střídajícího Luckassena, vybojoval už čtvrtou remízu z dosavadních pěti kol a stále čeká na premiérové vítězství.

Reportáž z utkání

Ostrava - Brno 1:0

Po vítězství na Spartě porazil doma ostravský Baník stejným skóre Zbrojovku Brno, i když vlastním gólem nešťastníka Jakuba Jugase. Ten samý hráč totiž viděl ve druhém poločase červenou kartu. Baník tak doma se Zbrojovkou přes sedm let neprohrál.

Reportáž z utkání

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články