Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Atlético vrací úder po Lize mistrů, zdolalo Real v národním Superpoháru

Madrid - Fotbalisté Atlétika Madrid získali po 29 letech podruhé v historii španělský Superpohár a slaví svou první trofej v nové sezoně. Úřadující mistr porazil v domácí odvetě vítěze Španělského poháru Real Madrid 1:0, když jedinou branku vstřelil už ve druhé minutě Mario Mandžukič. První duel skončil remízou 1:1.

Mandžukič se dočkal své první soutěžní trefy za Atlético po letním příchodu z Bayernu Mnichov. Chorvatský útočník ve druhé minutě prošel středem obrany Realu a přesnou střelou k tyči překonal Casillase. 

Hostující trenér Ancelotti poslal do druhé půle kanonýra Ronalda, který v úvodním duelu utrpěl lehké zranění, k vyrovnání to už ale nevedlo. Závěrečný nápor zbrzdil svým vyloučením Modrič a "Bílý balet" tak po vítězství v evropském Superpoháru na druhou trofej v nové sezoně nedosáhl.

Mistrovský dvojzápas byl tak reprízou letošního finále evropské Ligy mistrů. Také v něm mělo Atlético k triumfu blízko, jeho jednogólový náskok ale Bílý balet smazal v nastaveném čase. Následné prodloužení pak Real zcela ovládl, když vstřelil hned tři branky.

O vyhlídkách nejen těchto dvou týmů v nové sezoně španělské La Ligy si přečtěte ZDE (//sport/fotbal/zahranici/283896-galacticos-2-0-barcelona-v-prestavbe-mistrovske-atletico-spanelska-liga-zacina/).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články