Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Teplický Lukáš nesmí za faul na Müllera hrát v šesti zápasech

Praha - Teplický fotbalista Petr Lukáš si za úder loktem do obličeje příbramského protihráče Martina Müllera ve čtvrtém kole první ligy nezahraje v šesti zápasech. Rozhodla o tom disciplinární komise svazu.

Petr Lukáš
zdroj: fkteplice.cz

Müller musel po Lukášově faulu v 11. minutě opustit trávník a utkání nedohrál. Následně se podrobil dvěma operacím zlomené čelisti a momentálně je v pracovní neschopnosti. 

"Závažnost provinění je navíc v tom, že k zákroku nedošlo v souboji o balon, jako tomu bylo v jiných případech, ale mimo boj o míč. Hráč Lukáš se dokonce podíval, v jaké pozici je Müller, udeřil ho loktem a pak teprve skákal na míč, který padal po rohu," vysvětlil výši trestu předseda disciplinární komise Alexander Károlyi.

Komise rozhodčích zároveň omezila sudímu Fraňkovi a jeho prvnímu asistentovi Robertu Kubáňovi na jeden zápas delegaci a snížila jim známky. "Komise rozhodčích jednoznačně konstatovala, že Lukáš měl být vyloučen a že se rozhodčí dopustili chyby. K tomu jsme samozřejmě také přihlédli," vysvětlil Károlyi. 

Finanční trest prý není v podobných případech obvyklý. "Samozřejmě i taková úvaha byla, ale finanční trest jsme použili v těch situacích, kdy došlo k faulu přímo v souboji o míč, což nebyl tento případ. Výjimečnost je v tom, že Müller byl zraněn, následkem toho musel odstoupit ze hry a absolvovat dvě operace," doplnil šéf disciplinárky.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články