Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Liberec remizoval s Duklou, která dohrávala v deseti

Liberec  Liberec v předehrávce 4. ligového kola remizoval s Duklou Praha 0:0 a ve vzájemných soubojích v nejvyšší soutěži se tak poprvé zrodila remíza. Severočeši nedokázali využít ani přesilovku po vyloučení francouzského útočníka hostů Jeana-Davida Beauguela v 69. minutě, v největší šanci dal Ďubek břevno. Slovan tak ze čtyř úvodních kol získal jen tři body za tři remízy, naopak Dukla drží neporazitelnost a navíc ve třech ze čtyř utkání sezony neinkasovala.

Utkání Liberec - Dukla
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Slovenský trenér Liberce Samuel Slovák udělal oproti porážce 1:4 na Slavii v minulém týdnu dvě změny. Stopera Rajnocha, který byl vyřazen z kádru, nahradil mladík Pokorný a v brance dostal Kolář poprvé přednost před Slovákem Hroššem.

V úvodní půli ale stejně jako jeho protějšek Chudý nemusel zasahovat, protože ani jeden z týmů se za celých 45 minut netrefil mezi tyče. Domácí působili aktivněji, žádný z náznaků ale nedotáhli. Šural nepropálil hradbu těl před sebou a Ďubkovi chyběl krok, aby zakončoval do prázdné branky.

Po přestávce bylo přece jen k vidění více šancí. Šural prováhal nadějné přečíslení a míč se mu zamotal mezi nohama. Až v 52. minutě vyslal první střelu na branku ruský obránce Dukly Karavajev a Kolář se musel hodně natahovat, aby vytáhl balon na roh.

Tým z Julisky začal být stále nebezpečnější a střídajícímu Bergerovi scházely centimetry, aby zasáhl míč. Aktivitu hostů ale přibrzdil v 69. minutě zbytečným vyloučením francouzský útočník Beauguel, který po odehrání zakopl míč a dostal druhou žlutou kartu.

Liberec se v přesilovce chvíli hledal a pak spustil závěrečný nápor. Coufalova tečovaná střela v 83. minutě se otřela o boční síť, pak mohl rozhodnout při svém debutu v lize střídající Dydowicz, ale Chudý jeho střelu vyrazil. Z dorážky poté z bezprostřední blízkosti trefil Ďubek s přispěním brankáře Dukly, který zatím v sezoně inkasoval jediný gól, pouze břevno.

Slovan Liberec - Dukla Praha 0:0

Rozhodčí: Orel - Hock, Peřina. ŽK: Obročník, Sackey, Hadaščok, Pimpara - Berger, Mareš, Čajič, Beauguel, Matěj Hanousek. ČK: 69. Beauguel. Diváci: 3 490.

Liberec: Kolář - Coufal, Pokorný, Pimpara, Fleišman - Obročník (83. Dydowicz), Sackey - Šural, Ďubek, Frýdek (79. Hamulák) - Hadaščok (75. Delarge). Trenér: Slovák.

Dukla: Chudý - Karavajev, Štetina, Vorel, Matěj Hanousek - Gedeon, Marek Hanousek, Čajič (89. Polom) - Juroška (46. Berger), Beauguel, Mareš (72. Krmenčík). Trenér: Kozel.

Samuel Slovák (trenér Liberce): "Myslím, že jsme viděli velice slušný zápas a diváci museli být spokojeni minimálně s bojovností a intenzitou naší hry a s aktivitou hráčů. Oproti zápasu na Slavii jsme se zlepšili a mohli jsme vyhrát. Při trošce štěstí jsme mohli dát nějaký gól, který by znamenal tři body. To se nám nepodařilo i kvůli obětavému výkonu Dukly, která velmi dobře bránila a po vyloučení se její bránění ještě zlepšilo. Bylo to složité, mohli jsme být trošku klidnější v předfinální a finální fázi."

Luboš Kozel (trenér Dukly): "V první půli jsme hodně kazili po zisku míče, výkon dopředu nebyl dobrý. Ve druhé půli se to zlepšilo, zhruba kolem 60. minuty byla už naše přechodová fáze lepší. Taky jsme si vytvořili dvě nebezpečné situace. Ale ve zlepšeném výkonu nás zbrzdil Beauguelův zkrat a jeho červená karta. Šli jsme do deseti a to určilo ráz závěru zápasu. V úvodu oslabení jsme hráli velmi dobře, úplně v závěru jsme největší šanci připravili Liberci sami po chybě Chudého při odkopu. To pak při nás stálo štěstí."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy