Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Čekání Plzně na první výhru skončilo. Jablonci nepomohl ani Hübschman

Plzeň – Tři soutěžní zápasy museli fotbalisté Plzně čekat, až se v nové sezoně dočkají první výhry. Viktoriáni nepříznivou sérii ukončili v ostře sledovaném duelu proti Jablonci, v němž byli po celé utkání lepším celkem a nakonec svého soupeře zaslouženě porazili 3:1. Severočechům nepomohl ani premiérový start Tomáše Hübschmana.

Radost hráčů Plzně
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Oba trenéři oproti prvnímu ligovému kolu udělali v sestavě svých týmů před zápasem dvě změny. Plzeňský kouč Dušan Uhrin mladší nechal na lavičce Vaňka a Horvátha, jenž již dopředu avizoval, že se fyzicky cítí jen na jeden zápas týdně. Místo nich se na hřišti objevili Kolář a Hořava. Jablonecký lodivod Šilhavý zase nahradil duo Čížek, Loučka dvěma hvězdnými posilami Junem, Hübschmanem, pro které to byla premiéra v základní sestavě v soutěžním utkání.

Duo bývalých reprezentantů však od prvních minut muselo pouze bránit. Domácí totiž na svého soupeře vlétli a brzy si vytvořili první velkou šanci. Po rohu se patičkou do míče opřel Bakoš a brankář Hrubý na brankové čáře musel předvést reflexivní zákrok.

Plzeň hrozila zejména po akcích po křídlech, s kterými měl Jablonec velké problémy. To se v plné kráse ukázalo v jedenácté minutě. Limberský po levé straně vysunul krásným pasem Pilaře, jehož ve vápně sestřelil Pernica a rozhodčí okamžitě odpískal penaltu. K té se postavil Kolář a nedal Hrubému šanci.

Za pět minut bylo v Doosan aréně ještě veseleji. Hrošovksý od postranní čáry zacentroval, Hrubému vypadl míč z rukou a doskákal za brankovou čáru.

Západočeši i přes dvoubrankové vedení pokračovali ve výborném presingu a tlaku. Svěřenci trenéra Uhrina svému soupeři téměř nepůjčovali míč a zavřeli ho na vlastní polovině. Z toho rezultovali i další šance, v nichž se dvakrát objevil Kolář. Nejprve však jeho pokus zblokoval vlastním tělem Beneš a v druhém případě jeho lob zastavila spojnice.

Jablonec se dostával k útočným akcím pouze sporadicky, a když už se v nějaké objevili, většinou je zastavila vlastní nepřesnost. Ke změně došlo až v posledních minutách poločasu a ta k překvapení všech domácích fanoušků přinesla snížení. Pár vteřin před odchodem do kabin zacentroval Kopic, Doležal zůstal ve vápně osamocen a hlavou zamířil k tyči.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky vlétl Jablonec aktivněji a začal i více napadat. Plzeňané ale po chvíli opět začali diktovat tempo hry a v osmapadesáté minutě byli blízko třetí branky. Bakoš se na hranici šestnáctky dostal k míči a jeho pokus jen těsně minul levou tyč.

Co se nepovedlo slovenskému útočníkovi, to o sedm minut později napravil Petržela. Toho po rychlém brejku krásnou kolmicí za obranu poslal Kolář a plzeňský křídelník se tváří tvář Hrubému nemýlil.

Jablonečtí přece jenom zvýšili svoji útočnou aktivitu, jenže Plzeň dobře bránila a svého soupeře do žádných větších příležitostí nepouštěla. Naopak sama hrozila z rychlých brejků. Další branka však již nepadla ani na jedné straně, a utkání tak skončilo výhrou domácích 3:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň - Jablonec

Viktoria Plzeň - Baumit Jablonec 3:1 (2:1)

Branky: 12. Kolář z pen., 17. vlastní Hrubý, 65. Petržela - 45. Doležal. Rozhodčí: Jílek - Blažej, Štěrba. ŽK: Kozáčik - Hübschman. Diváci: 10 129.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, R. Hubník, Procházka, Limberský - Hrošovský, Hořava - Petržela, Kolář (88. Vaněk), Pilař (82. Kovařík) - Bakoš (71. Tecl). Trenér: Uhrin ml.

Jablonec: Hrubý - Romera, Pernica, Beneš (50. Čížek), Novák - Rossi, Hübschman - Kopic (78. Fantiš), Pospíšil, Jun (68. Moulis) - Doležal. Trenér: Šilhavý.

Dušan Uhrin ml. (trenér Plzně): "Překvapilo mě, jak jsme byli od začátku aktivní, protože jsem čekal, že soupeř bude důraznější. Převzali jsme aktivitu od začátku, dali góly, bohužel jsem soupeře znovu pustili do zápasu vlastní nekoncentrovaností. Ale nadále jsme hráli aktivně. Jsem spokojený, ale je to jen první krůček a nerad bych něco oslavoval. Mám však pocit, že jdeme dobrou cestou. Změny v sestavě jsem dělal z toho důvodu, aby hráli čerství hráči. Podpora fanoušků mě těší. Jsem rád, že mi věří, já jim věřím také."

Jaroslav Šilhavý (trenér Jablonce): "Úvod zápasu se nám nepovedl, Plzeň nás zatlačila, my panikařili, chybovali a dostali jsme dvě laciné branky, které rozhodly. Nám se sice povedlo vrátit do zápasu, trochu jsme se nadechli, chtěli jsme být aktivní, bohužel z brejku jsme dostali třetí gól a pak už to bylo složité. Možná by to bylo jiné, kdyby Čížek lépe využil předchozí brejk. Plzeň ale vyhrála zaslouženě. Škoda chyby brankáře Hrubého, ale chyby děláme všichni, tentokráte to byl on. Zatím nevím přesnou diagnózu Benešova zranění, ale vypadá to na achilovku, se kterou měl problémy už dříve. Doufám, že to nebude přetržené."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články