Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sprej míří i do Česka. Rozhodčí ho budou používat v první i druhé lize

Praha – Sprej na dodržování vzdálenosti zdi od míče se po mistrovství světa bude používat i v českých soutěžích. Od září ho budou mít za pasem rozhodčí v první i druhé lize. Na semináři to potvrdila předsedkyně komise rozhodčích FAČR Dagmar Damková s tím, že se čeká jen na to, až dorazí objednané spreje z Argentiny.

Damková o zavedení sprejů prý jedná již šest let, nyní však konečně dostala svolení díky tomu, že se novinka úspěšně používala na mistrovství světa v Brazílii a bude zavedena i v soutěžích UEFA.

"To byl pro mě signál, že se to povede. Začala jsem hledat dodavatele, nakonec jsem se dohodla s kolegyní z Maďarska a objednáváme to dohromady. Nyní se jen čeká, až to dorazí z Argentiny. Rozhodčí by je měli mít k dispozici na konci srpna či na začátku září," řekla Damková.

Kromě českých nejvyšších soutěží se od nového ročníku bude sprej používat také v anglické Premier League, ve Španělsku, Francii, Itálii a také v Lize mistrů. O možnosti jeho využítí se bude diskutovat také v Německu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sprej míří i do Česka. Rozhodčí ho budou používat v první i druhé lize
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články