Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

V souboji aspirantů na špici hostí Plzeň Jablonec. Spartu vyzve Jihlava

Praha – Souboj týmů, které chtějí v této sezoně útočit na nejvyšší příčky, nabídne hned druhé kolo fotbalové ligy. Vicemistr z Plzně na svém hřišti přivítá ambiciózní Jablonec, který před sezonou mohutně posiloval a touží konkurovat právě Viktorii a Spartě. Ta v druhém kole na svém hřišti přivítá Jihlavu. Přímé přenosy obou utkání sledujte na ČT sport. V sobotu od 19:30 utkání Sparta – Jihlava a v neděli pak od 19:55 střetnutí Plzně s Jabloncem.

Utkání FC Viktoria Plzeň - FK Baumit Jablonec
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Favoritem šlágru kola bude Plzeň, která má oproti Jablonci daleko sehranější kádr a již několik let se drží na čele tabulky. V neprospěch Západočechů však mluví forma. Úřadující vicemistr nedokázal zvítězit, ať už v soutěžním nebo přátelském utkání, šest zápasů. Nevýraznou formu z úvodu sezony potvrdil i v minulém kole, kdy na hřišti Příbrami dvakrát vedl, ale nakonec remizoval 2:2.

Trenér Viktorie Dušan Uhrin mladší, o jehož pozici se v posledních dnech čile spekulovalo, však věří, že se jeho tým výsledkově zvedne. "Vím, že naše výsledky nebyly poslední dobou zcela ideální, ale my chceme ukázat, že jsme fotbal hrát nezapomněli. Budeme zodpovědní a vlastní fanoušky budeme chtít potěšit výhrou," řekl Uhrin.

Podle plzeňského lodivoda by mohla jeho svěřencům psychicky pomoci i čtvrteční remíza 1:1 z předkola Evropské ligy s rumunskou Ploještí, kde Viktoria předvedla solidní výkon. "Máme trošku náročnější týden, ale hráči jsou na to zvyklí. Hrajeme doma, chceme vyhrát. Musíme pro to udělat maximum. Musíme se soustředit na ty věci, které jsme si říkali. Jen když podáme takový výkon jako s Petrolulem, pak to bude vypadat dobře," uvedl plzeňský kouč.

Ovšem ambiciózní Jablonec přijíždí na západ Čech v dobrém rozpoložení. Baumit, který přes léto posílila celá řada zvučných jmen v čele s Tomášem Hübschmanem či Tomášem Junem, totiž v prvním kole porazil Brno 2:0 a na povedený start by chtěl navázat i proti favorizovanému soupeři. "Jedeme tam pozitivně naladění, protože se nám povedl vstup do soutěže. Chceme na západě Čech udělat co nejlepší výsledek. Budeme chtít pokračovat v naší nastolené cestě," prozradil jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý.

"Plzeň je silný tým. V neděli sice nejsme favoriti, ale věřím, že jsme schopni tam odehrát dobrý zápas a přivést nějaké body," dodal před nedělním zápasem kouč Šilhavý.

Sparta touží navázat na úspěšný vstup do sezony

Podobně jako Plzeň, tak i Sparta momentálně bojuje na dvou frontách a po úterním vítězství 4:2 nad Malmö v prvním duelu třetího předkola Ligy mistrů se musí přeorientovat na ligu. Tu minulý pátek zahájila těsným vítězstvím 2:1 nad Bohemians 1905 a v sobotu se poprvé představí svému publiku.

V rámci domácí soutěže Sparta s Jihlavou nikdy neprohrála a poslední dva zápasy ovládla jasně 4:1. "V minulé sezoně se nám proti Jihlavě dařilo, ale zase v předminulé jsme s nimi dvakrát remizovali a body nám chyběly v konečném zúčtování," připomněl trenér Letenských Vítězslav Lavička.

Boleslav s Libercem chtějí napravit debakl

Fotbalisté Mladé Boleslavi a Liberce se ve druhém kole první ligy pokusí napravit nepovedená čtvrteční vystoupení v Evropské lize. Středočeši po domácím debaklu 1:4 s Lyonem přivítají pražskou Duklu. Slovan, který na úvod třetího předkola EL prohrál v Rumunsku s Astrou Giurgiu 0:3, doma čeká Příbram.

"Musíme se přeorientovat a soustředit se na nedělní zápas s Duklou, který bude určitě těžký. Máme náročný program, musíme se dát dohromady po fyzické a psychické stránce a oklepat se z toho," řekl po zápase s Lyonem trenér Boleslavi Karel Jarolím.

Jeho svěřenci na úvod ligy vyhráli 1:0 v Jihlavě a doma s Duklou zatím mají stoprocentní bilanci: porazili ji ve všech třech ligových zápasech a navíc už 252 minut neinkasovali. Dejvický tým podobně jako Boleslav v létě výrazně přestavěl kádr a sezonu začal domácí bezbrankovou remízou s Ostravou.

Liberec chce odčinit nejen výsledek z Rumunska, ale i úvodní kolo, v němž moc nepřesvědčil a na půdě nováčka Českých Budějovic remizoval 1:1. Příbram by zase ráda obrala o body dalšího favorita, minulou sobotu u Litavky vybojovala s Plzní remízu 2:2. Svěřenci Petra Čuhela však čekají na venkovní ligovou výhru už 19 zápasů.

Nováčci z Českých Budějovic a Hradce Králové se poprvé představí venku. Dynamo v Teplicích a "Votroci" v Brně. V sobotu ještě Slovácko hostí Bohemians 1905 v souboji celků, které vstoupily do nového ročníku porážkou 1:2 se Slavií, respektive se Spartou.

Zdroj
ČTK, ČT sport, fcviktoria.cz [fcviktoria.cz], fkjablonec.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články