Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lavička: Výsledek nás mrzí o to víc, že jsme hráli o český koeficient

Tallinn – Rozporuplné pocity po trochu pokažené odvetě v Tallinnu čišely z fotbalistů Sparty. Český mistr sice proti domácí Levadii díky brance Lukáše Marečka vedl, nakonec však pouze remizoval 1:1, a po suverénní domácí výhře 7:0 si tak postup neosladil. Letenským se nevyplatilo příliš mnoho změn v sestavě. Hráči byli zklamaní, trenér Vítězslav Lavička přesto viděl i pozitiva.

"Nezačali jsme podle představ a sice jsem pak dal gól, ale s naším výkonem spokojený nejsem," řekl Mareček. "Nevyhráli jsme, a i když jsme postoupili, tak to nebyl od nás ideální zápas. Navíc jsme hráli i o koeficient, což se nepovedlo, takže je to zklamání," dodal. "Doma jsme vyhráli velkým rozdílem, ale to neznamená, že jsme to tady chtěli jen nějak odehrát," uvedl čtyřiadvacetiletý záložník.

Na osm změn v základní sestavě, ve které kvůli zdravotním potížím chyběly tradiční opory Josef Hušbauer, Marek Matějovský, Ladislav Krejčí a Costa, se Mareček nevymlouval. "Ani bych si na to nestěžoval, takhle jsme už hráli přípravu v Brunecku," uvedl. "Myslím, že všichni, kdo hráli, jsou kvalitní. Neumím říct, čím to mohlo být," dodal.

Trenér hledal pozitiva, kde se dalo

"Z výsledku jsme samozřejmě zklamaní, protože jsme chtěli postup potvrdit a zvítězit, což se nám povedlo jen částečně," řekl Lavička. "Soupeř začal agresivně, zejména po dlouhých míčích se dostával do šancí, a i když jsme to čekali, chvíli nám trvalo, než jsme si na to zvykli," dodal.

"Pak jsme se dostali do hry a těší mě, že jsme si vypracovali i dost šancí, ale bohužel jsme je neproměnili," uvedl letenský kouč. "Při vší úctě k soupeři právě v efektivitě byl rozdíl oproti prvnímu zápasu. Výsledek nás mrzí o to víc, že jsme hráli o český koeficient...," prohlásil.

Na osm změn v sestavě se nechtěl vymlouvat. "Kováč s Brabcem tam měli několik komplikovaných situací a až na pár okamžiků se s tím dokázali vyrovnat," hodnotil Lavička. "Hybš dnes podal celkem slušný výkon, Breznaník dokud měl síly, tak byl platný. Byl blízko ke gólu, ale je na něm po dlouhé pauze vidět, že ještě musí nabrat zápasovou kondici, protože ke konci mu docházely síly a musel střídat," uvedl trenér.

"Konaté byl také přínosem, snažil se hrát jeden na jednoho, narušovat soupeřovu hru a pronikat do obrany," přidal Lavička. "Na Nešporovi na hrotu bylo vidět, že ještě nemá moc zkušeností s takovými zápasy, protože měl nejvíc šancí, ale neproměnil je. Ale to všechno přijde časem," uzavřel sparťanský trenér.

Štěch: Jsem rád, že jsem premiéru zvládl

Vnitřně rozpolcený byl i gólman Marek Štěch, který v prvním soutěžním startu za letenský celek předvedl několik dobrých zákroků. Čtyřiadvacetiletý brankář se blýskl zejména v úvodu zápasu, kdy konečky prstů vyrazil střelu Ivanova a poté si poradil i s Teeverovou dorážkou. "Nečekal jsem, že si tady tolik zachytám," řekl Štěch. "Byla to pro mě taková premiéra a jsem rád, že jsem ji zvládl," přidal brankář. "Mám radost, že jsem se ukázal, a třeba mi to pomůže do základní sestavy. Uvidíme," přidal bývalý brankář West Hamu a Yeovilu.

Radost z vlastního výkonu mu ale zkalila remíza, kterou Tallinnu zajistil v 68. minutě Teever. V závěru navíc trefil střídající Al Husianí tyč. "Soupeř nás zaskočil a o přestávce jsme si říkali, že se musíme probrat. Z remízy samozřejmě radost nemáme, ale vzhledem k té tyčce za ni buďme rádi. Hlavní je, že jsme postoupili," shrnul Štěch.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články