Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Na rekonstrukci stadionu pro Euro chybí 30 milionů, Slovácko doplácet nechce

Uherské Hradiště - Stadion v Uherském Hradišti se začíná připravovat na mistrovství Evropy hráčů do 21 let, které je na programu v červnu příštího roku. Na domácím stánku ligového 1. FC Slovácko začala úvodní etapa rekonstrukce, práce budou trvat osm měsíců. Rozpočet ve výši 139 milionů korun, jehož velká část poplyne i z pokladny ministerstva školství, ale stále není zcela pokrytý. "Musíme hledat krizové řešení," řekl ředitel Slovácka Vladimír Krejčí.

Stadion v Uherském Hradišti
zdroj: ČTK autor: Němec Zdeněk

Většinu peněz na rekonstrukci stadionu poskytne ministerstvo školství ve spolupráci s městem Uherské Hradiště, kterému stadion patří, a Zlínským krajem. "Schodek se pohybuje okolo třiceti milionů korun. Je v režii majitele stadionu," dodal Krejčí. Ligový klub, jenž na stadionu působí, ale na rekonstrukci doplácet nechce. Zúčastněné strany chce proto Krejčí vyzvat k přehodnocení jejich podílů. "Byli bychom neradi, pokud by byla investiční výstavba financována ze zdrojů, které máme na rozvoj mládeže," doplnil ředitel Slovácka.

Rekonstrukce neohrozí ligové zápasy

První etapa prací by neměla narušit program Slovácka, které dvě úvodní ligová kola odehraje v domácím prostředí. Na konci podzimního programu naopak tým čekají dva zápasy na hřištích soupeřů, aby mohla začít rekonstrukce hrací plochy.

Na hlavní tribuně přibude pod střechou třetí patro. Vedle sky lóží, které požaduje UEFA pro své partnery, budou v tomto prostoru i místnosti pro řídící pracovníky, kteří se starají o bezpečnost na stadionu a zabezpečují servis utkání. Na stadionu přibude velkoplošná obrazovka, výrazná přeměna a rozšíření čeká i sociální zařízení. Změní se také vstupní systém do hlediště s novými turnikety. V projektu se počítá se zkvalitněním současného kamerového systému.

"Důležitou součástí rekonstrukce bude i úprava hřiště tak, aby bylo vytápění efektivnější. Po deseti letech už vyhřívání trávníku ztratilo potřebné parametry," uvedl ředitel klubu Vladimír Krejčí. "Významné změny k lepšímu pocítí média. Novinářský sektor nám ubere část současné kapacity," dodal. Po úpravách bude stadion s kapacitou 8 000 diváků odpovídat všem současným požadavkům UEFA na mezinárodní akce. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články