Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Novým trenérem Brazílie se stal podle očekávání Dunga

Sao Paulo – Konec nervóznímu čekání. Brazílie po neúspěchu na domácím světovém šampionátu odtajnila jméno nového trenéra. Na lavičku týmu se vrací Carlos Caetano Bledorn Verri známější pod fotbalovým jménem Dunga. Jeho jmenování oznámila brazilská federace.

Je nám líto, video expirovalo.
Stane se Dunga trenérem brazilské reprezentace?

Luiz Felipe Scolari odnesl neúspěch Brazilců na domácím mistrovství, zejména semifinálový debakl 1:7 s Německem, vyhazovem.

I jeho nástupce Dunga si stejnou zkušeností prošel, v roce 2010 byl po nevydařeném světovém šampionátu taktéž propuštěn. Předtím byl ale coby trenér pro brazilskou reprezentaci velkým přínosem. V roce 2007 dovedl národní tým k vítězství na jihoamerického šampionátu Copa América, o dva roky později v Poháru FIFA a na OH v Pekingu k bronzovým medailím.

Nyní padesátiletý Dunga dostává další šanci. Pro jeho jmenování hovořil i fakt, že má velmi dobré vztahy s Gilmarem Rinaldim, jenž byl ve čtvrtek jmenován novým generálním manažerem brazilské reprezentace.

"Jsem nesmírně šťastný, že jsem zpátky," řekl po potvrzení spekulací z minulého týdne Dunga, jenž si prý nic nedělá z průzkumu veřejného mínění stanice GloboNews, podle kterého přes 70 procent dotázaných s jeho jmenováním nesouhlasí. "Musíme to překonat. Nezměním myšlení lidí, ale změním to, jak přemýšlejí o mně," prohlásil.

Dunga vybojoval s Brazílií jako hráč titul mistra světa v roce 1994. Ve sbírce má i stříbro z MS 1998 a z olympijských her v roce 1984.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články