Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

V nominaci na nejlepšího fotbalistu v Evropě je i Suárez, chybí Ribéry

Nyon - Mezi deseti fotbalisty nominovanými na trofej pro nejlepšího hráče působícího v Evropě je i kontroverzní Uruguayec Luis Suárez, který dostal od UEFA čtyřměsíční trest. V užším výběru mají stejně jako loni největší zastoupení hráči Bayernu, přestože letos Ligu mistrů nevyhráli. Schází však loňský vítěz Francouz Franck Ribéry, který kvůli zranění přišel o mistrovství světa.

Luis Suárez slaví vítěznou branku Uruguaye
zdroj: ISIFA/Sipa US autor: Xinhua

Výběr sestavila jury novinářů ze všech členských zemí UEFA a stejná skupina také v elektronickém hlasování 28. srpna v rámci losování Ligy mistrů v Monaku vybere vítěze. V předchozích letech v anketě triumfovali Lionel Messi, Andrés Iniesta a Franck Ribéry.

Bayern letos dodal tři mistry světa - brankáře Manuela Neuera, kapitána Philippa Lahma a nejlepšího střelce Thomase Müllera spolu s bronzovým Nizozemcem Arjenem Robbenem. Vítěz Ligy mistrů Real Madrid má dvojnásobné zastoupení díky Cristianu Ronaldovi a Ángelu Di Maríovi.

Dva hráče má i Barcelona, vedle Messiho byl totiž nominován i Suárez, který do katalánského klubu přestoupil z Liverpoolu. V konečném hlasování mu však pravděpodobně hodně novinářských sympatií ubere incident, při němž na MS kousl Itala Giorgia Chielliniho. Elitní desítku doplňují král střelců MS Kolumbijec James Rodríguez z Monaka a Španěl Diego Costa, který nedávno přestoupil z Atlétika Madrid do Chelsea.

Nominace deseti fotbalistů na cenu UEFA pro nejlepšího hráče působícího v Evropě:

Manuel Neuer, Philipp Lahm, Thomas Müller (všichni Něm./Bayern), Arjen Robben (Niz./Bayern), Cristiano Ronaldo (Port./Real Madrid), Ángel Di María (Arg./Real Madrid), Lionel Messi (Arg./Barcelona), Luis Suárez (Urug./Liverpool/Barcelona), Diego Costa (Šp./Atlético Madrid/Chelsea), James Rodríguez (Kol./Monako).

Další pořadí: 11. Sergio Ramos (Šp./Real Madrid), 12. Thibaut Courtois (Belg./Atlético Madrid/Chelsea), 13. Zlatan Ibrahimovic (Švéd./Paris St. Germain) a Andrea Pirlo (It./Juventus), 15. Yaya Touré (Pobř. slonoviny/Manchester City), 16. Toni Kroos (Něm./Bayern/Real Madrid), 17. Neymar (Braz./Barcelona) a Bastian Schweinsteiger (Něm./Bayern), 19. Gareth Bale (Wal./Real Madrid), 20. Diego Godín (Urug./Atlético Madrid).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články