Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Slavia skončila pod Beránkem třetí, vyhrál bratislavský Slovan

Čelákovice – Slavia s novým trenérem Miroslavem Beránkem obsadila nakonec třetí místo. Kdyby totéž platilo po premiérovém ročníku Synot ligy, byli by všichni v klubu i mimo něj jistojistě nadšení. V prvním zápase přípravného turnaje v Čelákovicích porazil Slavii pozdější vítěz Slovan Bratislava vedený Františkem Strakou na penalty. V duelu o 3. místo porazili Slávisté další ligový celek Příbram. V sešívaném dresu se po roce a půl opět objevil Martin Latka. Ten podepsal se Slavií čtyřletý kontrakt a hned převzal i kapitánskou pásku.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia neuspěla v Čelákovicích s bratislavským Slovanem

Přípravný fotbalový turnaj v Čelákovicích (2x40 minut):

Semifinále:

Dukla Praha – 1. FK Příbram 2:0 (1:0)

Branky: 33. Juroška, 54. Preisler.

Slavia Praha  Slovan Bratislava 1:1 (0:1), na penalty 6:7

Branky: 58. Jankto  23. Soumah.

Slavia: Berkovec (41. Rakovan)  Nitrianský, Latka, Souček (41. Kodr), Tusjak – Salašovič, Zmrhal  Prošek, Boudjemaa (41. Šimeček), Hurka (41. Jankto)  Vošahlík. Trenér: Beránek.

O 3. místo:

1. FK Příbram  Slavia Praha 0:2 (0:1)

Branky: 32. Červenka, 44. Juhar.

Příbram: Rondzik  Matějů, Hájovský, Hnaníček, Pleško  Řezáč, Volešák (63. Tregler), Krbeček (72. Mareš), Suchan (54. Danoski), Hajrapetjan (54. Zeman)  Kraut.

Slavia: Hrubeš  Dostál (41. Kodr), Mikula, Dobrotka, Bejbl  Gecov (37. Čepelák) Vukadinovič (53. Jankto), Hrubý, Koreš  Juhar  Červenka (63. Sodoma).

Finále:

Dukla Praha  Slovan Bratislava 0:1 (0:1)

Branka: 13. Fořt. Sestava Dukly: Rada  Radoš (70. Juroška), Polom, Jeřábek, Matěj Hanousek  Čajič, Hlinka, Ouedraogo  Berger, Krmenčík, Čapek (41. Svoboda). Trenér: Kozel.

Chramosta dal Mostu hattrick

Plzeň zvítězila i ve třetím utkání letní přípravy. Ligový vicemistr si po dvou výhrách nad soupeři z nižších soutěží poradil i s druholigovým Mostem, který díky čtyřem brankám v druhé půli zdolal jasně 5:1. Hattrickem se blýskla nová posila Jan Chramosta.

Pro třiadvacetiletého útočníka to byly premiérové branky v plzeňském dresu. V 58. minutě nejprve z penalty otočil skóre, když předtím Západočeši od osmé minuty nečekaně prohrávali. V 64. minutě se Chramosta trefil podruhé a šest minut před koncem zkompletoval hattrick.

"Sice jsem se poprvé prosadil až teď, tedy ve třetím zápase, ale jsem za to moc rád. Je super, že to tam dneska padalo a že jsem na góly nečekal moc dlouho," citovaly internetové stránky plzeňského klubu Chramostu.

Plzeň v dosavadních třech přípravných duelech nastřílela 17 gólů. V příštích dnech ji čeká herní soustředění v Rakousku, kde bude ladit formu na začátek nové sezony. "Zakončili jsme jeden týden, který byl kondiční. Prostřídali jsme hodně hráčů. V první půli jsme ale měli problémy, zase jsme prohrávali 0:1, to musíme zlepšit. Na soustředění nás čeká herní část. Sehrajeme v Rakousku čtyři utkání, musíme to vyladit, pak už nás čeká Superpohár se Spartou," uvedl trenér Dušan Uhrin mladší.

Zatím stále nemohl nasadit navrátilce Václava Pilaře. "Má drobné zdravotní problémy, ale pevně věřím, že bude v pořádku," dodal Uhrin.

Jablonec vyhrál turnaj v Benátkách

V Benátkách nad Jizerou slavil turnajový triumf Jablonec, který ve finále udolal Mladou Boleslav na penalty; až ve třinácté sérii rozhodl Loučka. Boleslavští přitom v zápase vedli už 2:0 po gólech Magery, ale Romera a Hubník dvěma slepenými góly srovnali. V semifinále Jablonce vyhrál 2:0 nad Bohemians Praha 1905 zásluhou střelců Mišůna a Kopice.

Třetí tým minulé sezony první ligy Mladá Boleslav tak zatím vyhrála jediné ze čtyř přípravných utkání a to v semifinále 1:0 nad Hradcem Králové. Předtím jen remizovala s Vyšehradem a Příbramí.

Turnaje se hrály i v Dubí, kde ve finále vyhrály Teplice nad Libercem 2:0 i díky penaltě uzdraveného Mahmutoviče, a v Žirovnici. Tam slavila Jihlava. Ve finále porazila slovenskou Myjavu rovněž 2:0 po gólech Harby a Šimonka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy