Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Pospěch se upsal Opavě na tři roky

Opava - Bývalý fotbalový reprezentant Zdeněk Pospěch zpečetil svůj návrat do Opavy. Pětatřicetiletý krajní obránce, jenž v uplynulých třech sezonách nastupoval za bundesligovou Mohuč, s nováčkem druhé ligy podepsal smlouvu na tři roky.

Přestože si opavský odchovanec mohl z nabídek vybírat, rozhodl se po třinácti letech vrátit do Slezského FC, v jehož barvách bude hrát pouze druhou nejvyšší soutěž. U Pospěcha nepochodila s návrhem na prodloužení smlouvy Mohuč, odmítl také Ostravu s Jabloncem.

"Je pravda, že Baník i Jablonec mě oslovily. Ale dopředu jsem byl pevně rozhodnutý, že se vrátím domů do Opavy, tedy pokud se jí povede postoupit zpátky do druhé ligy. Kdyby nepostoupila, zvažoval bych asi jiné varianty, ale takhle nebylo co řešit," řekl Pospěch.

Opavský patriot nedal ani na naléhání vedení Mohuče, která o stabilního člena základní sestavy nadále měla velký zájem. Ani sedmý klub Bundesligy se svými možnostmi Pospěcha nepřemluvil. "Kvůli dceři jsem byl už opravdu pevně rozhodnutý, že se vrátím domů. Dceři se v Německu líbilo, ale kvůli škole je lepší, abychom byli doma," řekl Pospěch.

Účastník mistrovství Evropy 2008 posbíral v kariéře hned pět ligových titulů. Tři ukořistil během působení v FC Kodaň, další vyhrál v roce 2004 s Ostravou a druhý v roce 2007 se Spartou. Za reprezentaci sehrál 31 zápasů, ve kterých dal dva góly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články