Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Látal: Liberec je favoritem. Pokusíme se mu to ale znepříjemnit

Nyon/Liberec – Nejenom souboj českého a slovenského týmu, ale také trenérů proti svým krajanům nabídne duel 2. předkola Evropské ligy mezi Libercem a Košicemi. Severočeský celek totiž vede slovenský kouč Samuel Slovák a východoslovenský tým pro změnu koučuje Čech Radoslav Látal, jenž Slovan považuje v dvojutkání za favorita.

"V uplynulé sezoně Evropské ligy to dotáhl daleko, dosáhl na výborné výsledky. My se mu budeme snažit situaci co nejvíc znepříjemnit," řekl Látal. Liberec v minulé sezoně postoupil ze skupiny a zahrál si jarní část Evropské ligy.

První duel se hraje pod Ještědem 17. července, odveta o týden později. "Výhoda je to tehdy, když se vrátíte do odvety s takovým výsledkem, který vám dává naději na úspěch. Proto hovořit o výhodě nebo nevýhodě by bylo jen spekulací. Budeme se snažit co nejlépe naladit formu," dodal Látal, který v roce 2012 vedl Ostravu.

Ještě mnohem blíž má k Liberci kapitán Košic Peter Šinglár. Ve Slovanu hrával v letech 2004 až 2008. "Skvělý los, jsem šťastný," řekl Šinglár. "Nevěřil jsem manželce, že se to může stát. Už před losem mi totiž říkala, že určitě dostaneme Liberec," uvedl s úsměvem.

V roce 2006 slavil s Libercem mistrovský titul. "Na klub mám jen příjemné vzpomínky. Nenašla by se jediná věc, kterou bych mohl vyčítat. Byl jsem zdravý, pravidelně jsem hrával, navíc jsme získali titul. Bylo to něco úžasného," vzpomínal Šinglár.

"Do Liberce pravidelně cestuju za známými. Pobyt v Liberci si vždy užívám a že se teď střetneme v Evropské lize před lidmi, které znám, je třešničkou na dortu. Už se těším na návrat na trávník stadionu, který důvěrně znám," dodal čtyřiatřicetiletý obránce či záložník.

Slovák: Čekal jsem, že dostaneme slovenský tým

Prestižní dvojzápas proti krajanům čeká stejně jako Látala také nového libereckého kouče Slováka, který předtím trénoval Slovan Bratislava. Asistenta mu navíc dělá další Slovák Jozef Valachovič.

"Bylo tam těch slovenských mužstev dost, trochu jsem čekal, že to bude některé z nich. Košice určitě patří k těm nejsilnějším týmům, které jsme mohli dostat. Mají za sebou dobrou sezonu, uvidíme, jak moc se jejich mužstvo změní," podotkl Slovák.

Košice si účast v Evropské lize zajistily díky triumfu ve Slovenském poháru. "Věřím, že se na ně dokážeme dobře připravit. Důležité bude uhrát na domácím hřišti v prvním utkání co možná nejlepší výsledek," řekl Slovák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články