Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Nakonec ano. Kolín si zahraje druhou ligu

Praha – Nejprve vedení Kolína kvůli vysokým nákladům na provoz odmítlo postup do druhé nejvyšší soutěže, nakonec však změnilo názor a klub se tak stane jejím šestnáctým účastníkem. Informovala o tom Fotbalová asociace ČR (FAČR).

Fotbalová národní liga
zdroj: ČT sport

Vedení Kolína v minulém týdnu zveřejnilo prohlášení, že postup odmítlo, protože se nepodařilo zajistit generálního sponzora. "Stáli jsme před závažným a zodpovědným rozhodnutím, zda přihlásit naše mužstvo do druhé ligy s rizikem vážných finančních problémů. Nechceme se však chovat nerozvážně," napsalo vedení.

Účast v soutěži tak byla nabídnuta týmům, které skončily v tabulce ČFL za středočeským celkem. Konkrétně Jirnám, Chrudimi či Královu Dvoru. I tyto kluby však postup odmítly. Hrozilo tak, že se druhá liga bude hrát jen s 15 celky. Nakonec se však vrátil do hry Kolín, který postup přijal.

"Dnes se s definitivní platností rozhodlo o posunu Kolína do druhé ligy, která se bude hrát o 16 týmech. Postup Kolína pro nás nyní ještě znamená povinnost znovu přelosovat příští ročník ČFL a českých divizí. K tomu dojde během čtvrtka," řekl místopředseda FAČR za Čechy Roman Berbr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články