Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kováč byl pro italské kluby příliš drahý, musel zůstat v Rusku

Kunice (u Prahy) - Pro reprezentačního fotbalistu Radoslava Kováče se každé přestupní období opakuje stejný rituál: zájem o něj mají vesměs italské kluby, ale pokaždé zájem ztroskotá na velké sumě, o kterou si za českého hráče řekne Spartak Moskva.

Radoslav Kováč
zdroj: spartak.com

Podobné to bylo i letos v létě - zájem měla Sampdoria Janov a v závěru také AC Milán, jenže pro Kováče se nic nezměnilo a zůstal v Rusku.

Fotbalista se už svému osudu vysmívá. "Je to pokaždé stejné: jsem domluven na podmínkách v novém klubu, Spartak souhlasí s mým odchodem, ale nakonec z obchodu vždy sejde, protože jsem příliš drahý," povzdychl si dnes na setkání s novináři v Kunicích fotbalista, který neprožívá ve Spartaku zrovna ideální období.

Klub dvakrát prohrál v kvalifikaci Ligy mistrů s Dynamem Kyjev 1:4, nedaří se mu příliš ani v lize. "Ale není to zase tak nečekané. Přebudováváme tým, z bývalých zkušených hráčů už hraju pouze já a Martin Jiránek. Další buď odešli, nebo jsou zranění. Mladých nadaných kluků máme dost, ale ještě to zcela neutáhnou," přiblížil aktuální stav v moskevském klubu.

Radost z návratu do Česka

I proto byl rád, že mohl znovu vyrazit na reprezentační soustředění. V národním týmu totiž má aktuálně zcela jiné postavení, než na jaké býval zvyklý v minulosti. Po odchodu Tomáše Galáska převzal roli defenzivního záložníka a jak to vypadá, o své místo v sestavě jen tak nepřijde. "Jsem rád, že mám své místo, a navíc je fajn, že tuto roli už delší čas hraju v klubu. Pak si samozřejmě lépe zvykám," vysvětlil Kováč.

Na jednu klubovou výzvu se však už těší: Spartak brzy vyrazí k utkání Poháru UEFA na ostravských Bazalech. "Co jsem v Moskvě, už potřetí jedem k poháru do Česka," připomněl dřívější souboje se Spartou Praha a Slovanem Liberec.

Do Ostravy se prý těší, jen má obavu, aby nedošlo k diváckému násilí. "Ti naši kluci jsou docela divočáci, navíc jak jsem slyšel, tak mají podporu v polské Poznani, zatímco Baník zase v jiném polském klubu. Ale věřím, že se to zvládne, půjde přece hlavně o fotbal," přeje si český fotbalista.

Díky rakouskému spoluhráči Martinu Stranzlovi má dobrý přehled i o rakouské reprezentaci, kterou vede Karel Brückner. "Trenér se mi na něj informoval, podrobnosti získával i Stranzl," říká Kováč, který prý kvůli oběma bude v sobotu večer při sledování utkání Rakousko - Francie fandit domácímu výběru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články