Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Brazílie ukázala, že nabírá formu. Panamu deklasovala 4:0

Goiania (Brazílie) – Fotbalisté Brazílie porazili ve svém úvodním přípravném zápase před domácím mistrovstvím světa Panamu 4:0. Generálku před odletem do Brazílie už mají za sebou také Švýcaři, ti přehráli Peru 2:0. Bosna a Hercegovina udolala Mexiko 1:0. Velice rozpačitě se rozloučili se svými fanoušky Italové, s Lucemburskem pouze remizovali.

Fotbalisté Brazílie chtějí v domácím prostředí zaútočit na šestý titul mistrů světa a formu na to mají těsně před začátkem šampionátu skvělou. Nádherný první gól vstřelil do branky Panamy Neymar. Po něm se ještě v první půli trefil Dani Alves a po přestávce pak Hulk a střídající Willian.

Svěřence trenéra Luize Felipe Scolariho čeká v pátek ještě generálka proti Srbsku – Brazilci pak vstoupí do turnaje 12. června v Sao Paulu utkáním proti Chorvatsku.

Osmiszápasovou sérii neporazitelnosti Mexika ukončil jediným gólem utkání krátce před přestávkou bosenský hráč Izet Hajrovič. Bosna v prvním poločase v Chicagu před 60 tisíci převážně mexických fanoušků dominovala. Mimořádně aktivní byl útočník Manchesteru City Edin Džeko, jenž vyslal v úvodní desetiminutovce na branku soupeře tři střely. V závěru naopak podržel tým z Balkánu gólman Asmir Begovič, jenž vytáhl parádní zákroky proti hlavičce Franciska Rodrígueze a dalekonosné střele Miguela Ponceho.

Itálie s Lucemburskem pouze remizovala

V dnešním duelu v Perugii poslal italský celek před zraky 24 tisíc fanoušků do vedení v deváté minutě Claudio Marchisio. Až 112. tým žebříčku FIFA vyrovnal pět minut před koncem, kdy se prosadil hlavou po rohovém kopu Maxime Chanot. Lucemburčané si spravili chuť po předchozím debaklu 1:5 s Belgií.

Zápas Alžírska s Rumunskem v Ženevě byl v závěru prvního poločasu na víc než čtvrt hodiny přerušen poté, co fanoušci naházeli na hřiště petardy a láhve. Alžírský kouč Vahid Halilhodžič je pak vyzval ke klidu. Týmy nejprve dohrály dvě minuty z první půle a pak si jen vyměnily strany a ihned zahájily druhý poločas. Fandové začali zakázanou pyrotechnikou slavit první gól Alžírska ve 22. minutě, africký účastník MS nakonec zvítězil 2:1.

Arjen Robben zařídil vítězství Nizozemska nad Walesem 2:0, když první gól dal a druhý připravil pro střídajícího Jeremaina Lense. Angličtí fotbalisté v kombinované sestavě remizovali v Miami s Ekvádorem 2:2. Oba týmy dohrávaly v deseti. V 79. minutě byl za ostrý skluz vyloučen Raheem Sterling a červenou kartu dostal také Antonio Valencia z Manchesteru United, který anglického obránce chytil pod krkem.

Výsledky přípravných fotbalových utkání účastníků MS

Kostarika - Japonsko 1:3 (1:0)

Branky: 31. Ruíz - 60. Endo, 80. Kagawa, 90.+2 Kakitani.

Švýcarsko - Peru 2:0 (0:0)

Branky: 78. Lichtsteiner, 84. Shaqiri.

Brazílie - Panama 4:0 (2:0)

Branky: 27. Neymar, 40. Dani Alves, 46. Hulk, 73. Willian.

Řecko - Nigérie 0:0

Mexiko - Bosna a Hercegovina 0:1 (0:1)

Branka: 41. Hajrovič.

Alžírsko - Rumunsko 2:1 (1:1)

Branky: 22. Bentaleb, 66. Súdání - 28. Chipciu.

Nizozemsko - Wales 2:0 (1:0)

Branky: 32. Robben, 76. Lens.

Itálie - Lucembursko 1:1 (1:0)

Branky: 9. Marchisio - 85. Chanot.

Ekvádor - Anglie 2:2 (1:1)

Branky: 8. Valencia, 70. Arroyo - 29. Rooney, 51. Lambert. ČK: 79. Valencia - 79. Sterling.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články