Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Kdo číhá na Spartu v předkole LM? Švédský nebo třeba maltský mistr

Praha - Fotbalisté pražské Sparty již znají kompletní složení možných soupeřů pro 2. předkolo Ligy mistrů. Díky nasazení mohou narazit například na maltského mistra FC Valletta či lucemburské Dudelange, ale mohou potkat i švédského šampiona Malmö či norský Strömsgodset. Soupeře jim určí los 23. června.

Fotbalisté Sparty
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Sparta je díky koeficientu šestým nejvýše nasazeným týmem mistrovské části předkol, ze které do základních skupin postoupí celkem pět klubů. Lépe jsou na tom jen Salcburk, Steaua Bukurešť, APOEL Nikósie, Celtic Glasgow a BATE Borisov. S nimi se Sparta může utkat až v závěrečném čtvrtém předkole za předpokladu, že některý z favoritů nevypadne už ve 3. předkole. Pak by byla Sparta rovněž mezi nasazenými.

Do té doby však musí projít přes dva soupeře. Ve 2. předkole má díky nasazení velkou šanci, že narazí na papírové outsidery z Malty, Lucemburska, Estonska, Andorry, ale v osudí budou číhat i poměrně nepříjemné výzvy.

V uplynulé sezoně Sparta vypadla z Evropské ligy se švédským Häckenem a nyní by mohla dostat i švédského mistra Malmö. Ve hře jsou i jiné severské celky jako Strömsgodset či islandský Reykjavík, týmy z Britských ostrovů St. Patricks a The New Saints či balkánské kluby.

Pokud by se Spartě povedlo postoupit, v další části kvalifikace může narazit na další zdatné soupeře,  jako je Maribor, který loni vyřadila plzeňská Viktoria, Legia Varšava či Crvena Zvezda Bělehrad.

Možní soupeři Sparty ve 2. předkole LM: Dinamo Tbilisi (Gruzie), Malmö (Švédsko), KR Reykjavík (Island), Dudelange (Lucembursko), Strömsgodset (Norsko), The New Saints (Wales), St. Patricks (Irsko), Skënderbeu Korcë (Albánie), Rabotnički (Makedonie), FC Valletta (Malta), Zrinjski (Bosna), Cliftonville (Severní Irsko), Žalgiris Vilnius (Litva), Sutjeska Nikšič (Černá Hora), postupující z 1. předkola.

Pravděpodobní soupeři Sparty v případném 3. předkole LM: Maribor (Slovinsko), Legia Varšava (Polsko), Debrecín (Maďarsko), Crvena Zvezda Bělehrad (Srbsko), Slovan Bratislava (Slovensko), Aktobe (Kazachstán), Ventspils (Lotyšsko), Karabach (Ázerbájdžán), HJK Helsinky (Finsko), Aalborg (Dánsko).

Pravděpodobní soupeři Sparty v případném 4. předkole LM: Salcburk (Rakousko), Steaua Bukurešť (Rumunsko), APOEL Nikósie (Kypr), Celtic Glasgow (Skotsko), BATE Borisov (Bělorusko).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články