Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Rosický po vítězství v FA Cupu: Takovou vzpruhu jsme potřebovali

Londýn – Od svého příchodu do Arsenalu v roce 2006 čekal, až nad hlavu znovu zvedne některou z trofejí. Český záložník Tomáš Rosický se dočkal až nyní, kdy londýnský celek po výhře v prodloužení nad Hullem ovládl FA Cup. Třiatřicetiletý záložník do finálového duelu naskočil až v čtvrt hodiny před koncem. Přiznal však, že se cítil, jako kdyby odehrál mnohem víc.

Tomáš Rosický s trofejí pro vítěze FA Cupu
zdroj: ČTK/AP autor: Sang Tan

"Takové zápasy jsou velmi vyčerpávající, i když nehrajete, protože to prožíváte s týmem," řekl Rosický. "Nastoupil jsem sice jen na patnáct minut, ale mám pocit, jako bych odehrál dva zápasy. Podepsaly se na tom i velké emoce," dodal.

Navíc zatímco Arsenal se dočkal trofeje po devíti letech, Rosický čekal ještě o tři roky déle. Naposledy totiž slavil bundesligový triumf s Dortmundem.

"Bylo to opravdu dlouho a já i celý tým máme velkou radost. Klub takovou vzpruhu potřeboval, takže jsme rádi, že je to za námi," prohlásil kapitán české reprezentace.

Navíc je přesvědčen, že Arsenal je připraven získat v brzké době další trofeje. "Hlavně pro mladé anglické kluky to musí být odrazový můstek," řekl Rosický. "Jack (Wilshere), Walcott, Chamberlain, Gibbo (Gibbs), Carl Jenkinson už totiž nejsou jen mladíci, takže je důležité, že něco vyhráli. Musíme na tom stavět v příští sezoně," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články