Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Reprezentace se před Finy sešla i s nováčky, Rosický přijede později

Praha – Bez kapitána Tomáše Rosického a Marka Suchého, kteří se k týmu kvůli klubovým povinnostem připojí později, za to hned s pěticí nováčků, se sešla v Praze české fotbalová reprezentace před přípravným utkáním s Finskem. Trenéru Pavlu Vrbovi se na srazu hlásilo šestnáct hráčů, mezi nimiž nechyběli ani čerství vítězové Poháru České Pošty ze Sparty i poražení finalisté z Plzně.

Trénink fotbalové reprezentace
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Doufám, že všichni jsou v pořádku. Ti hráči, kteří hráli teď o víkendu, mají podle mých informací taková ta klasická nakopnutí, ale není to nic takového, že by kvůli tomu nemohli být ve středu k dispozici," řekl novinářům Vrba.

Pětici hráčů - nováčkovi brankáři Marku Štěchovi z Yeovilu, Vladimíru Daridovi z Freiburgu, Václavu Kadlecovi z Frankfurtu, Matěji Vydrovi z West Bromwiche a Danielu Pudilovi z Watfordu - skončila klubová sezona už před týdnem a v minulých dnech se připravovali s mužstvy v Čechách.

"Chci poděkovat trenérům, že nám vyšli vstříc a hráči se mohli připravovat v českých klubech. Tihle hráči z Německa a Anglie by měli dneska trénovat trošku víc," uvedl Vrba, jehož svěřenci budou vpodvečer trénovat na Strahově.

Rosický dorazí až v pondělí kvůli tomu, že s Arsenalem hrál v sobotu vítězné finále Anglického poháru proti Hullu. Suchého Basilej zase čeká zápas švýcarské ligy proti Lausanne.

Na srazu nechyběla šestice sparťanů, kteří v sobotu po penaltovém rozstřelu vyhráli Pohár České pošty, trojici Plzeňanů si ale nijak zvlášť nedobírali. "To už je minulost," podotkl s úsměvem sparťan Lukáš Vácha. "Byli (sparťani) až překvapivě v pohodě. Jasně, že měli úsměv na tvářích, ale povídali jsme si s nimi i o jiných věcech než jen o fotbale," uvedl plzeňský obránce David Limberský. Smolně prohrané finále, v němž si Sparta vynutila penaltový rozstřel až díky proměněnému pokutovému kopu v nastavení, ho stále hodně mrzí. "Ještě jsem to nepřekousl. Je to těžké, bolí to," řekl Limberský.

Duel ve Finsku bude pro Vrbu druhým zápasem na lavičce národního týmu. V premiéře v březnu remizoval český celek doma s Norskem 2:2.

Reprezentanti budou mít během srazu každý den video přípravu, Vrba plánuje i pohovory s hráči. "Každé dopoledne budeme mít video, dnes i odpoledne před tréninkem. Budeme rozebírat zápas s Norskem, ukážu hráčům věci, z kterých chci vycházet. Zítra bude video Finska, spíš zaměřené na obrannou fázi. Odpoledne pak nácvik věcí, které bych chtěl uplatňovat. V úterý odlet, rozbory útočné fáze a předzápasový trénink," řekl Vrba.

Hráčům už v týdnu poslal rozbor finské hry. "Bude to i o nějakých pohovorech, skupinkách s hráči, jak si to představuju. První sraz byl spíš takový hektický, hodně společenských událostí. Teď to bude možná víc o komunikaci, bude víc času než minule, bude to takové klidnější," porovnal bývalý plzeňský trenér. 

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace se sešla před přípravou s Finskem
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články