Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Čech je po úspěšné operaci, mimo hru bude několik měsíců

Londýn – Brankář Chelsea Petr Čech již podstoupil operaci zraněného ramene, které si pochroumal v prvním utkání semifinále LM s Atléticem Madrid. Po úspěšném zákroku bude podle informací klubu mimo hru osm až deset týdnů. Odhadovaná doba rekonvalescence znamená, že by měl stihnout start nové sezony, která v Anglii začne v polovině srpna.

Petr Čech s vykloubeným ramenem při utkání s Atlétikem
zdroj: AP autor: Paul White

Čech by tak už mohl být fit v době, kdy by Belgičan Thibaut Courtois, který se má v létě vrátit po hostování v Atléticu, ještě mohl být na světovém šampionátu. Jasné je, že český brankář bude chybět reprezentaci v přípravných duelech na konci května ve Finsku a na začátku června s Rakouskem.

Jednatřicetiletý Čech si zranění přivodil 22. dubna v duelu v Madridu, když zasahoval po rohovém kopu. Míč sice vytáhl nad břevno, ale při dopadu se srazil s domácím Raúlem Garcíou a okamžitě signalizoval střídání. V brance ho nahradil veterán Mark Schwarzer z Austrálie.

První zprávy hovořily o tom, že Čech si už do konce sezony nezachytaná. Pak se nečekaně objevil na tréninku před odvetou s Atléticem, kouč Chelsea José Mourinho ale na následné tiskové konferenci jeho start vyloučil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články