Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Mourinho o postupu Atlétika: Do penalty nebyli lepší. Poté se to zlomilo

Londýn – Pět minut. Přesně tak dlouhá doba podle trenéra Chelsea Josého Mourinha rozhodla o konci Chelsea v semifinále Ligy mistrů. Během chvíle nejprve brankář Thibaut Courtois nejprve vychytal velkou šanci a následně Atlético proměnilo pokutový kop. Madridský klub nakonec odvetu ovládl 3:1 a o trofej si to rozdá s městským rivalem Realem. "Na tým jsem ale hrdý. Přiští sezonu budeme ještě lepší," řekl po utkání Mourinho.

Černý moment domácích zahájil Courtois, jenž v Atlétiku hostuje právě z Chelsea. Ten v 53. minutě za stavu 1:1 zneškodnil hlavičku kapitána Johna Terryho a o sedm minut později na druhé straně proměnil Diego Costa pokutový kop. "Jedna minuta v druhém poločase rozhodla všechno. Minuta, ve které gólman Atlétika předvedl nemožný zákrok proti Terryho hlavičce a kdy penalta zlomila utkání," řekl Mourinho po středečním duelu, do něhož kvůli zranění ramena nemohl nasadit brankáře Petra Čecha.

Domácí po Costově gólu museli vstřelit k postupu dvě branky, což je prý psychicky srazilo. "To bylo nemožné. Na hřišti byl od té chvíle jen jeden tým s velkou morálkou a vědomím, že následující půlhodinu bude mít výsledek i hru pod kontrolou," konstatoval Mourinho.

V semifinále Ligy mistrů byl vyřazen počtvrté za sebou, takže se letos nestane prvním koučem v historii, který vyhraje elitní evropskou soutěž s třemi různými kluby. Také přišel o možnost zahrát si ve finále v Lisabonu proti svému bývalému zaměstnavateli Realu Madrid.

Mourinho si nemyslí, že by Atlético přehrávalo "Blues" celý zápas. "Do penalty nebyli lepším týmem. Měli jsme větší držení míče, více šancí a vstřelili skvělý gól, naopak hrozný inkasovali," řekl jednapadesátiletý trenér Chelsea. "Asi hodinu jsme byli v zápase, ale semifinále a důležité bitvy rozhodují detaily. Gratuluji výbornému soupeři, který i ve španělské lize předvádí fantastickou práci," doplnil vítěz LM s Portem a Interem Milán.

Své svěřence přes porážku a několik chyb v defenzivě pochválil. "Nemohu být kritický ke skupině hráčů, kteří zkusili udělat všechno. Měli jsme problémy se zraněními, disciplinárními tresty i fotbalisty, co nemohou hrát v Lize mistrů. Je zklamáním prohrát, obzvlášť doma, ale jsem na tým hrdý. Příští sezonu budeme ještě lepší," dodal Mourinho.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chelsea – Atlético Madrid
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články