Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Atlético porazilo Chelsea 3:1 a zahraje si s Realem ve finále LM

Londýn – Po výsledcích 0:0 a 3:1 postoupilo s přehledem do finále Ligy mistrů Atlético Madrid. To sice na Stamford Bridge nezačalo nejlépe, a dokonce prohrávalo po brance Torrese, posléze však ještě před pauzou srovnal López a po přestávce dva góly Costy a Turana rozhodly o osudu semifinále. Atlético se tak v květnu postaví svému městskému rivalovi Realu v bitvě o vítězství v Lize mistrů.

Atlético Madrid postoupilo do finále Ligy mistrů
zdroj: ČTK/AP autor: Matt Dunham

Atlético mohlo jít na stadionu Stamford Bridge do vedení už po čtyřech minutách, když Kokeho nepovedený centr překvapil veterána Schwarzera a odrazil se od břevna. Na druhé straně Luizovy efektní nůžky těsně minuly tyč. Chelsea ukončila bezbrankový stav semifinále v 36. minutě. Akci Williana a Azpilicuety pohotově zakončil tečovanou střelou Torres, odchovanec a bývalý kapitán Atlétika.

Hosté však dokázali minutu před pauzou vyrovnat. Juanfranův míč z pravé strany před Schwarzerem minuli dva bránící hráči a neobsazený Adrián se trefil do horního růžku. Krátce po změně stran o sobě dal poprvé vědět gólman Atlétika a kmenový hráč Chelsea Courtois, když vyrazil Terryho hlavičku. Lídr španělské ligy po hodině hry skóre otočil. Střídající Eto'o fauloval v šestnáctce Diega Costu, který následnou penaltu s přehledem proměnil.


Po Luizově tyči a dalším pohotovém zákroku Courtoise v 72. minutě madridské mužstvo definitivně rozhodlo. Po dalším Juanfranově centru trefil Arda Turan hlavou břevno a pak sám z dorážky skóroval.

Domácí tak ukončili šestnáctizápasovou sérii bez porážky se španělskými soupeři a nebudou mít šanci navázat na triumf v Lize mistrů z roku 2012. Atlético ani ve dvanáctém utkání v tomto ročníku LM neprohrálo.

Chelsea FC - Atlético Madrid 1:3 (1:1)

Branky: 36. Torres - 44. Adrián, 60. Diego Costa z pen., 72. Arda Turan. Rozhodčí: Rizzoli - Faverani, Di Liberatore (všichni It.). ŽK: Cahill - Diego Costa, Adrián. Diváci: 38 000. První zápas: 0:0, postoupilo Atlético.

Chelsea: Schwarzer - Ivanovič, Cahill, Terry, Cole (54. Eto'o) - Ramires, Luiz - Willian (77. Schürrle), Hazard, Azpilicueta - Torres (67. Ba). Trenér: Mourinho.

Atlético: Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luís - Tiago, Mario Suárez - Koke, Arda Turan (84. Cristian Rodríguez) - Adrián (66. Raúl García), Diego Costa (76. Sosa). Trenér: Simeone.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články