Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Disciplinárka nenechá nadávky fanoušků bez odezvy

Praha - Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR se bude zabývat přerušením tří víkendových utkání 26. kola první ligy. Komise zahájila řízení s domácími kluby Ostravou, Slováckem a Spartou a bude chování fanoušků řešit na příštím zasedání 7. května. Vedle toho disciplinárka udělila čtyřem ligovým celkům pokuty.

Fotbalisté Sparty
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

O víkendu byly kvůli chování fanoušků, především kvůli nadávkám na adresu předsedy asociace Miroslava Pelty, přerušeny tři zápasy. Nejdéle se nehrálo na Slovácku, kde sudí přerušil zápas dvakrát a podruhé to bylo na pět minut.

Přerušování zápasů je výsledkem nových opatření, které zavedla asociace po výtržnostech v březnovém utkání Ostravy se Spartou. FAČR chce ze stadionů vymýtit nejen násilnosti a pyrotechniku, ale i hromadné skandování vulgárních či rasistických pokřiků. Ligová fotbalová asociace se dnes postavila proti přerušování zápasů kvůli vulgaritám, FAČR ale trvá na tom, že toto opatření bylo potřeba.

Disciplinárka také udělila pokutu 30 tisíc korun pražské Slavii a Viktorii Plzeň za chování fanoušků ve vzájemném ligovém duelu. O deset tisíc méně musejí kvůli nevhodnému chování příznivců zaplatit Ostrava a Mladá Boleslav. Komise rovněž kvůli stejnému prohřešku zahájila řízení s Bohemians 1905 a Slavií po nedělním vzájemném zápase.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články