Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Pelta po nevoli fanoušků: Chci s nimi hledat zlatou střední cestu

Uherské Hradiště - Pět minut se na Slovácku nehrálo, zápas s Olomoucí rozhodčí přerušil pro nadávky na adresu Miroslava Pelty. Sudí na chvíli poslal hráče do kabin, poté hra pokračovala.

Je nám líto, video expirovalo.
Vyjádření Miroslava Pelty k událostem na Slovácku

Fanoušci od začátku dávali najevo svůj názor na Peltu: Sudí Zelinka poprvé přerušil hru na startu druhé půle asi na minutu, pokřiky ale neustávaly a po necelé hodině hry sudí zastavil hru znovu. K fanouškům poté zamířili někteří hráči i domácí kouč Svatopluk Habanec a snažili se je uklidnit. Domácí "kotel" nakonec zabalil vlajky a na protest opustil stadion. Když se hráči po pěti minutách vrátili na trávník, většina zbylých příznivců začala skandovat "Pelta ven".

Miroslav Pelta: "Vidím, že se fanoušci na sociálních sítích předhánějí, kdo kde vyvede větší problém, ale za sebe samozřejmě říkám, že se v nejbližších dnech budu snažit navázat komunikaci s jednotlivými kluby i jejich fanoušky o tom, jaká by byla ta zlatá střední cesta, jak z toho problému vyjít oboustranně se zdravým rozumem."

Habance situace mrzela. "Takové chování nepatří na stadion. Po dlouhé době jsem nezaznamenal, že by nás naši fanoušci povzbuzovali skandováním Slovácko do toho. Pokyn rozhodčích byl jasný. Napomenutí rozhlasem, při dalším prohřešku přerušení na pět minut a případně ukončení utkání. Toho jsme se obával," řekl Habanec. "Odsuzujeme chování našich fanoušků, poškodili klub i hráče. Pokud by mělo jejich chování pokračovat i v dalších zápasech, tak o takové fanoušky nestojíme," uvedl tiskový mluvčí Slovácka František Uhříček.

Už v závěru prvního poločasu se také vyklidil sektor s necelou stovkou hostujících fanoušků, které hlídala klubová ochranka Sigmy. Několik největších provokatérů bylo vyvedeno a na protest proti tomuto zákroku zbytek hanáckého kotle opustil hlediště. Do druhého poločasu se vrátilo do sektoru zhruba dvacet příznivců.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články