Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Brno doma obralo o body třetí Boleslav, v nastavení srovnal Šumbera

Brno – Další důležitý krok k záchraně v nejvyšší soutěži udělali fotbalisté Brna. Zbrojovka na domácím hřišti v duelu s třetí Mladou Boleslaví vybojovala bod, když vyrovnávací branku vstřelil až ve druhé minutě nastavení Šimon Šumbera. Jihomoravané díky tomu prodloužili svoji sérii bez porážky již na pět zápasů.

Fotbalisté Brna slaví vstřelenou branku v síti Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Mašek Josef

Po opatrném úvodu, v němž oba týmy spoléhaly na nakopávané míče, udeřila nečekaně v 16. minutě Mladá Boleslav. David Jarolím rozehrál rohový kop přesně na volného Zahustela, jenž hlavou překvapil domácího brankáře Doležala.

Brno po obdržené brance přidalo na důrazu, z územní převahy si však za celý úvodní poločas vypracovalo pouze tři šance. Zavadilovu tvrdou střelu brankář Diviš chytil, vzápětí Kroupa mířil vedle a stejný hráč po půlhodině hry po rohu hlavičkoval jen do hostujícího gólmana.

Po přestávce se Zbrojovka snažila soupeře zatlačit, dlouho však narážela na připravenou obranu. Jedinou příležitost k vyrovnání měli domácí  v 57. minutě, kdy Zavadil z trestného kopu z 25 metrů trefil břevno.

Brno se tak dočkalo až v nastavení a opět u toho byl domácí kapitán. Jeho rohový kop našel ve vápně Šumberu, který hlavou překonal hostujícího brankáře Diviše.

Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:1)

Branky: 90.+2 Šumbera - 16. Zahustel. Rozhodčí: Franěk - Kříž, Pochylý. ŽK: Hyčka - Bořil, Dosoudil. Diváci: 3 076.

Brno: Doležal - Buchta, Schuster, Pernica, Keresteš - Pašek, Fischer, Skalák, Zavadil, Hyčka (60. Šumbera) - Kroupa (66. Janotka). Trenér: Kotal.

M. Boleslav: Diviš - Kysela (41. Vraštil), Kúdela, Dosoudil, Bořil - Ščuk, D. Jarolím - Zahustel, Koreš (64. Magera), Štohanzl - Šultes (85. Nešpor). Trenér: K. Jarolím.

Václav Kotal: "Čekalo nás velmi těžké utkání, neboť Boleslav je v herní pohodě a znala výsledky konkurentů v boji o evropské poháry. Soupeři jsme usnadnili situaci naší chybou, po které jsme inkasovali zbytečný gól ze standardní situace. Po této brance se Boleslav do ničeho nehrnula. Zabezpečila obranu a jen čekala na naše chyby. Z toho také vycházela naše územní převaha. Vyrovnat se nám podařilo až v nastaveném čase. V závěru jsme už hodně riskovali. Hráli jsme na tři obránce a tím umožnili protivníkovi, aby si vypracoval po rychlých protiútocích brankové příležitosti, které naštěstí neproměnil. Třicet bodů je už hezké číslo, ale ještě jedno vítězství by nám slušelo. Pokusíme se o ně hned v příštím kole v Jihlavě, abychom měli definitivní jistotu záchrany."

Karel Jarolím: "Dostat branku v nastaveném čase je hodně smolné. Nebyli jsme schopni od začátku zápasu pořádně udržet míč, dostávali jsme se málo dopředu. Paradoxně se nám podařilo získat jednobrankový náskok po standardní situaci. Měli jsme ještě další šanci na zvýšení náskoku. Přečkali jsme do konce poločasu nebezpečné situace soupeře. Ve druhém poločase se Brno více tlačilo dopředu ve snaze vyrovnat. Tím jsme měli více možností na protiútoky. Vítězství jsme mohli potvrdit druhým gólem. Nedokázali jsme se ale střelecky prosadit. V závěru Brno vsadilo všechno na riziko, na poslední roh šel i brankář. Kdybychom byli přesnější, tak bychom vítězství uhájili."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články