Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Skuhravý: Jsem rád, že přijde zrovna Šilhavý

Jablonec - Bylo to loni před odvetou pohárového semifinále, když k fotbalistům Jablonce přišel Roman Skuhravý. O rok poté, během semifinále s pražskou Spartou, se objevily zprávy, že po sezoně k týmu přijde z Liberce Jaroslav Šilhavý. K tomu, aby se s Jabloncem rozloučil úspěšně, nakročil Skuhravý přesvědčivě – jeho svěřenci v úvodním duelu porazili Spartu 3:1.

Roman Skuhravý
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Před utkáním se objevila informace, že by měl po sezoně skončit a že ho nahradí Šilhavý. "Pro mě to není nová informace, já už o tom věděl delší dobu. Nahrály tomu naše výkony v ligové sezoně. Teď to nechci analyzovat, plně to respektuji," řekl Roman Skuhravý. "Na dnešní utkání se Spartou to nemělo vliv, spíš jsme si z toho před utkáním dělali srandu," dodal Skuhravý.

V každém případě vítá, že ho má nahradit zrovna Šilhavý. "Jsem rád, že sem jde Jarda, kterého uznávám jako trenéra i jako člověka. Budu Jablonci dál držet palce a kéž bych předal mužstvo, které bude účastníkem pohárové soutěže," přál si Skuhravý.

Roman Skuhravý: "Výsledek je do odvety zajímavý, ale furt je to jen poločas. Víme, že s našimi výkyvy formy musíme hrát v odvetě stejně jako dnes. Doufám, že odvedeme takový výkon, aby nám to stačilo k postupu, který všichni strašně chceme."

Triumf v domácím poháru, který by znamenal účast v příštím ročníku Evropské ligy, Skuhravému přejí i hráči. "Roman je ambiciózní trenér, který tady odvedl kus práce. Myslím, že hrajeme i za něj. Ideální by bylo s jeho příchodem vyhrát pohár a s jeho odchodem ještě jednou," řekl brankář Michal Špit.

Skuhravý mezitím odmítl, že by měl zamířit do druholigového Varnsdorfu. "To je absolutní nesmysl. Nezříkám se žádné práce, ale tohle je čirá spekulace," uvedl. "Možná že mi (odchod) pomůže. V Jablonci jsem dlouho, jsem ambiciózní trenér. Budu pracovat, kde mi práci dají," dodal.

Jaroslav Šilhavý má z odchodu z Liberce smíšené pocity. "Nepředstavoval jsem si odchod z Liberce takhle narychlo. Nicméně obě strany se nakonec dohodly, že bude lepší, když naši spolupráci ukončíme hned, aby tým měl na závěrečná kola pohodu a klid na práci," řekl Šilhavý. Nakonec tak nejspíš zamíří do Jablonce. "Pak přišla nabídka z domácí ligy. Konkrétní a rychlá," řekl Šilhavý. "Jednání probíhají," dodal zkušený trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Jablonec - Sparta
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články