Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Liga bez Gambrinusu? Titulárním sponzorem chce být Fortuna nebo Chance

Praha - První fotbalová liga po sedmnácti letech s nejvyšší pravděpodobností změní jméno. Z názvu nejvyšší soutěže podle všeho zmizí pivní značka Gambrinus. O uvolněnou pozici údajně bojují české sázkové kanceláře - Fortuna a Chance, která spadá pod Tipsport, píší Hospodářské noviny. Fotbalová asociace ČR to nepotvrdila.

Fotbal
zdroj: Isifa

Fortuna údajně nabízí 55 milionů korun ročně po dobu čtyř let, Tipsport, potažmo Chance, pak 40 milionů na rok. "Mohu potvrdit, že Fortuna učinila v tomto směru vedení českého fotbalu konkrétní nabídku. Jsme si ovšem vědomi toho, že ve hře jsou i další zájemci," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain.

"My a titulární sponzorství ligy? Kdybychom takovou nabídku dostali, jednání bychom se nebránili. S fotbalem průběžně komunikujeme už léta. A za ty roky přišla taková nabídka již několikrát," řekl mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek.

Tipsport podle Hospodářských novin vychází z toho, že má mezi sázkovými kancelářemi na partnerství s fotbalovou ligou exkluzivitu. Na začátku této sezony se totiž Chance stala jedním z řadových sponzorů soutěže, ročně prý za to platí jednotky milionů korun. "Pokud by snad s ligou chtěl spojovat svůj brand někdo z našich konkurentů, museli bychom se svého práva na exkluzivitu vzdát. A to rozhodně nemáme v úmyslu," uvedl Ježek, jehož společnost má údajně v úmyslu marketingově ovládnout oba nejdůležitější české sporty.

Vedení asociace informace nepotvrdilo. "Rozhovory se sponzory stále probíhají, a proto nebudeme zveřejňovat dílčí výsledky," uvedla asociace v prohlášení.

Ústup plzeňského pivovaru

Gambrinus by prý měl mezi ligovými sponzory zůstat, místo 60 milionů korun ročně by ale měl přispívat jen polovinou. "Současná smlouva platí do poloviny letošního roku a nyní probíhají jednání s FAČR o další spolupráci. Do ukončení těchto jednání by bylo předčasné poskytovat jakékoliv informace," řekla mluvčí Plzeňského Prazdroje Kateřina Krásová.

Ústup plzeňského pivovaru naznačil pro HN před časem marketingový ředitel Grant McKenzie: "Variantu konce s fotbalem nelze vyloučit. Z principu chceme v našem partnerství s ligou pokračovat. Ale ne za stávajících podmínek."

Fortuna už podepsala v minulých dnech smlouvu se slovenským svazem a od nové sezony tamní fotbalová liga ponese její název. Nahradí rovněž pivovar (Corgoň).

Zdroj
ČTK, HN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články