Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Juventus proti Livornu nezaváhal, Římané uspěli i v Cagliari

Řím – Fotbalisté Juventusu porazili díky dvěma gólům Fernanda Llorenteho v italské lize zachraňující se Livorno 2:0 a v čele tabulky mají před druhým AS Řím stále osmibodový náskok. AS Řím potvrdil výbornou formu z posledních týdnů a slavil na hřišti Cagliari poměrem 3:1. Nedařilo se naopak Neapoli, která prohrála v Parmě 0:1 a na třetí příčce na AS ztrácí dvanáct bodů.

Sport
zdroj: ČT4

Turínský celek vyhrál i šestnáctý domácí zápas v sezoně, čímž opět vylepšil rekord Serie A. Do nynějšího vítězného tažení Juventusu bylo maximem 14 domácích výher v řadě FC Turín v jeho posledním mistrovském ročníku 1975/1976

Před týdnem Juventus podlehl 0:2 v Neapoli, přišel o sérii sedmi vítězství a umožnil AS Řím stáhnout manko na osm bodů. Další komplikaci v cestě za svým třináctým titulem dnes nedopustil.

O výhře nad Livornem rozhodl Llorente svými trefami v 32. a 35. minutě. Španělský útočník si vylepšil bilanci v tomto ligovém ročníku na 13 branek. Lépe je na tom v týmu Juventusu jen Carlos Tévez, který s 18 góly vede tabulku střelců celé ligy.

V dresu AS řádil Destro

Výhru AS zařídil hattrickem Mattia Destro. Třiadvacetiletý útočník nejprve ve 32. minutě zblízka zužitkoval pas Gervinha, po přestávce úspěšně zakončil samostatný únik a hattrick uzavřel po přízemním centru Alessandra Florenziho v 73. minutě.

Mattia Destro z AS Řím slaví branku v síti Cagliari
zdroj: ISIFA/AFP PHOTO / autor: GABRIEL BOUYS

Neapol i podruhé v sezoně nestačila na Parmu po výsledku 0:1. Utkání rozhodl vydařeným volejem z hranice pokutového území záložník Marco Parolo a svému týmu zajistil první vítězství po třech prohrách za sebou a čtyřech bodových ztrátách.

Lazio zvýšilo své šance na postup do Evropské ligy díky vítězství 2:0 nad Samdorií Janov. Římskému celku nezabránilo v tříbodovém zisku ani vyloučení Lucase Biglii z 57. minuty, naopak k vedoucí brance Antonia Candrevy přidal druhou trefu Senad Lulič. Lazio je šesté, dva body za pátým Interem.

Inter vedení neudržel

Ten ztratil body doma s Boloňou, s kterou remizoval pouze 2:2. Nerazzurri, při tom v zápase dvakrát vedl, když dvakrát trefil Argentinec Mauro Icardi. Ten nejprve v šesté minutě napálil z voleje do branky centr Juta Nagatomy, ve druhém poločase potom technickou střelou z dvaceti metrů odrazem o tyč rozvlnil síť podruhé. Na jeho trefy však pokaždé dokázali hosté zareagovat, prosadili se Michele Pazienza a Panagiotis Kone.

Šest minut před koncem dostali domácí výhodu pokutového kopu, střídající Milito, který byl tou dobou na hřišti jen pět minut, ale zodpovědnost neunesl. Jeho špatně kopnutou penaltu gólman Gianluca Curci vyrazil. V závěru byli domácí rádi alespoň za bod, když Robert Acquafresca dorážkou vlastní střely trefil jen tyč.

Catania se záložníkem Jaroslavem Plašilem byla blízko ukončení sedmizápasové série bez výhry, nakonec ale nezískala ani bod. O vedení nad FC Turín, které sicilskému týmu získal ve druhé minutě Gonzalo Bergessio, ji připravil jedenáct minut před koncem Alexander Farnerud. Vzápětí se trefil Ciro Immobile a zařídil turínskému celku vítězství 2:1.

Catanii se vzdálilo už na čtyři body předposlední Sassuolo, které v souběžně hraném duelu zvítězilo 2:0 na hřišti Atalanty Bergamo.

Jedenáctý tým soutěže AC Milán zvítězil na hřišti FC Janov 2:1 a poprvé v sezoně dokázal vyhrát tři zápasy po sobě. O góly vítězů se postarali Taarabt a Honda. Domácí snížili po rohovém kopu, po němž se Mottova střela odrazila od tyče do gólmana Abbiatiho a od něho do branky.

Italská fotbalová liga - 32. kolo:

Chievo - Hellas Verona 0:1 (65. Toni), Inter Milán - Boloňa 2:2 (6. a 63. Icardi - 35. Pazienza, 73. Kone), Lazio Řím - Sampdoria Janov 2:0 (42. Candreva, 73. Lulič), Bergamo - Sassuolo 0:2 (33. a 71. Sansone), Cagliari - AS Řím 1:3 (89. Pinilla z pen. - 32., 56. a 73. Destro), Catania - FC Turín 1:2 (2. Bergessio - 79. Farnerud, 83. Immobile), Fiorentina - Udine 2:1 (25. Cuadrado, 72. Gonzalo Rodríguez z pen. - 82. Fernandes), Parma - Neapol 1:0 (55. Parolo), Juventus Turín - Livorno 2:0 (32. a 35. Llorente).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články