Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Dukla touží proti Plzni ukončit pětizápasovou sérii bez výhry

Praha – Zejména ve znamení záchranářských bojů se ponese 23. kolo fotbalové ligy. V duelu týmů, které od sestupových příček shodně dělí pouhé tři body, se utká Znojmo s Brnem. Olomouc bude proti předposledním Bohemians Praha 1905 hájit ještě o bod menší náskok. Na opačném konci tabulky pokračuje stíhací jízda Plzně za vedoucí Spartou. Letenští budou bránit osmibodový náskok v čele na půdě sedmého Slovácka. Obhájce titulu se představí na hřišti Dukly, která má za sebou pětizápasovou sérii bez vítězství. Přímý přenos utkání Dukla Praha – Viktoria Plzeň sledujte od 19:45 na ČT sport a našem webu.

Kouč Dukly Luboš Kozel věří, že jeho tým najde ztracenou střeleckou formu. V posledních čtyřech ligových zápasech dal jen dvě branky. "Bohužel se na góly hrozně nadřeme. Přitom máme zkušené hráče, kteří když jsou v pohodě, tak dokážou být stejní zabijáci, jako je David Lafata (nejlepší ligový střelec)," řekl Kozel.

"Dukla hraje jinak než ostatní kluby v lize. Musíme se na ni velmi dobře připravit, protože chceme jít už jen od vítězství k vítězství," řekl trenér Plzně Dušan Uhrin mladší.

Brno v sezoně stále venku nevyhrálo a proti Znojmu bude mít ideální příležitost čekání ukončit. Soupeř totiž hraje zápasy na stadionu Zbrojovky. "O důležitosti zápasů pro oba týmy je zbytečné hovořit," řekl trenér Znojma Leoš Kalvoda. "Hrajeme sice papírově na domácím trávníku, teď ale bude mít tuto výhodu náš soupeř. Bereme to jako náš úděl v letošní sezoně," přidal.

Olomouc naposledy dostala pět branek od Jihlavy, útoku Bohemians se však příliš bát nemusí, protože "Klokani" dali v posledních čtyřech zápasech jen jeden gól. "Po ostudném výkonu v Jihlavě máme co napravovat. Vlastní vinou jsme se dostali do hry o záchranu a sami se z toho musíme dostat," prohlásil olomoucký kouč Zdeněk Psotka.

Z týmů bojujících o záchranu čeká nejtěžší zápas poslední Ostravu v Liberci, protože Severočeši v minulém kole utrpěli šestibrankový debakl s Plzní. "Jednoznačně si chceme napravit reputaci a dokázat, že to nebyl náš pravý obrázek," řekl trenér Slovanu Jaroslav Šilhavý.

"Vidím to jako naši nevýhodu. Vedení klubu udělá tlak na hráče i realizační tým, aby se takový výpadek už neopakoval. Předpokládám, že domácí půjdou tvrdě za vítězstvím, aby se fanouškům omluvili," řekl kouč Baníku František Komňacký.

Ostrava sice v posledních čtyřech zápasech remizovala, na výhru však čeká od konce září. "Pro nás je situace nadále velmi vážná. Herně jsme schopni se v lize vyrovnat skoro každému, ale nadále nás trápí koncovka," uvedl Komňacký.

Naopak duelem týmů ve formě bude zápas Jihlavy s Mladou Boleslaví. Domácí Vysočina z šesti jarních zápasů jen jednou prohrála a hosté na tom jsou ještě lépe. Po příchodu trenéra Karla Jarolíma čtyřikrát vyhráli a dvakrát remizovali.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články