Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Zápas mužstev bez formy. Teplice hostí Příbram

Praha - V předehrávce 23. kola se na Stínadlech utkají dva týmy, které by už nutně potřebovaly bodovat. Mají pro to nicméně odlišné důvody: Teplice chtějí snížit svou ztrátu na třetí místo, Příbram mezitím bojuje v zadních patrech tabulky a od sestupových příček je dělí nejisté čtyři body. Textový on-line přenos z utkání Teplice - Příbram sledujte od 20:15 na webu ČT sport.

Teplice v posledních zápasech nebojují jen se soupeřem, ale i samy se sebou. "Máme snad tisíc problémů. Nejvíc nás trápí, že kvůli zraněním a karetním absencím neustále měníme sestavu. Obrana, záloha a útok nehraje jeden zápas ve stejném složení a bohužel to vypadá, že to tak ještě chvíli bude pokračovat," posteskl si teplický trenér Zdeněk Ščasný.

Po remízách s Jihlavou, Jabloncem a prohře s Mladou Boleslaví se Severočeši propadli na čtvrté místo a na třetí, které zaručuje účast v evropských pohárech, ztrácí čtyři body. "Dvě remízy z venku jsou celkem v pořádku, ale domácí prohra s Boleslaví už ne, protože jsme měli hodně šancí. Bohužel se střelecky trápíme, pracujeme na tom a snad to už konečně zlomíme," řekl Ščasný.

Zdeněk Ščasný: "Čeká nás těžký zápas, protože soupeř hraje o záchranu a to je vždycky nepříjemné. Příbram navíc naposledy vyhrála náročné utkání se Slováckem a to je určitě povzbudí."

Trápení by mohl pomoci ukončit i navrátilec Martin Fenin, který se po únorovém odchodu ze Slavie dohodl v Teplicích na amatérské smlouvě do léta. "Na základ to ještě není a třeba dlouho nebude, to teprve uvidíme. Ale klidně ho už proti Příbrami vezmu na lavičku," prohlásil Ščasný.

"V minulém kole jsme získali tři hrozně důležité body, ale ještě nemáme klid a musíme se snažit bodovat s každým soupeřem. Proti Teplicím to bude těžké, jelikož bojují o třetí místo a potřebují vyhrát, ale jedeme tam zabodovat," prohlásil kouč Příbrami Petr Čuhel. Ten bude spoléhat na útočníka Jakuba Řezníčka, který na jaře vstřelil čtyři góly a zařídil tak všech osm bodů. "Teď je pro nás hodně důležitý hráč a konečně se k němu gólově přidali i další, tak se na to pokusíme navázat i v Teplicích," uvedl Čuhel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články