Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Slávii opouští talentovaný Necid, zlákala ho CSKA Moskva

Praha - Mistrovská Slavie Praha přijde o svůj největší talent - Tomáše Necida. Fotbalista přestupuje do Ruska, konkrétně míří do CSKA Moskva. Hráčem ruského klubu stane v lednu a podzim ještě odehraje v sešívaném dresu. Necid v CSKA upíše na pět let.

Tak jako v případě pražské Sparty, i jejího konkurenta mohl krátce po vyřazení z předkola Ligy mistrů opustit její zřejmě nejhodnotnější hráč. Letenský klub si ušlý zisk z nejprestižnější klubové soutěže částečně vynahradil prodejem obránce Michala Kadlece do Leverkusenu.

CSKA za devatenáctiletého talentovaného hráče, který se v červenci stal nejlepším střelcem mistrovství Evropy do 19 let, má podle zákulisních informací zaplatit sumu převyšující sto milionů korun, což by pro Slavii znamenalo jeden z největších transferů v historii.

"Taková nabídka se nedala odmítnout, je to srovnatelné pouze s přestupem Karla Poborského do Manchesteru United," uvádí na webu Slavie její generální ředitel Petr Doležal. Za Poborského poslal Manchester před 12 lety do Slavie kolem 140 milionů korun a suma za Necidův transfer by mohla být podle všeho podobná.

Doležal je rád, že slávisté Necida, autora tří letošních ligových branek, ještě na podzim budou moci využít v lize a také v Poháru UEFA, do nějž "spadli" poté, co je vyřadila Fiorentina ve třetím předkole Ligy mistrů.

Necid se v CSKA stane spoluhráčem svého o dva roky staršího krajana Luboše Kaloudy. Bývalý záložník Brna odešel do ruské metropole letos v březnu, ale v prvním mužstvu, které zaostává za vysokými ambicemi zatím až na pátém místě tamní nejvyšší soutěže s desetibodovou ztrátou na vedoucí Kazaň, zatím mnoho šancí nedostal a teď se navíc zotavuje po operaci třísel.

CSKA vyhrál souboj o Necida, do kterého se pustila řada evropských velkoklubů. Na hráče se prý ptaly Real Madrid, Juventus, Chelsea, AC Milán, Ajax Amsterodam či Anderlecht Brusel. Jediný CSKA však byl ochoten splnit vysoké nároky Slavie.

Mladý fotbalista je nejlepším slávistickým střelcem probíhající sezony, na kontě má po čtyřech ligových kolech tři zásahy. Formu potvrdil i na nedávném mistrovství Evropy devatenáctek, kde se stal králem kanonýrů a dovedl tým k bronzovým medailím.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články