Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Robben před Manchesterem: Že máme semifinále jisté? Hloupost

Mnichov – Jednoznačný postup Bayernu bez větších komplikací. Tak podle drtivé většiny fanoušků dopadne čtvrtfinále Ligy mistrů, v němž obhájce trofeje narazí na Manchester United. Hvězda bavorského celku Arjen Robben však s takovými názory nesouhlasí. Naopak si myslí, že jeho tým nečeká lehký úkol. "Bude to velice těžké střetnutí," prozradil.

Mnichovský Arjen Robben v zápase s Manchesterem United
zdroj: ČTK/AP autor: Matthias Scharader

Že Manchester v této sezoně prochází velkou krizí, není žádným tajemstvím. United se nedaří v lize, kde jsou s velkým odstupem na čelo až sedmí. Oslnivé výkony nepředvádí ani v Lize mistrů, v níž jen s velkou dávkou štěstí prošli v osmifinále přes Olympiakos Pireus. Podle Robbena však ani nevýrazné výkony neznamenají, že by to měl mít Bayern s postupem jasné.

"Všichni kolem říkají: Manchester není v dobré formě, takže máte semifinále jisté. Podle mě je to ale hloupost. Bude to velice těžké střetnutí. Musíme podat hned od úvodu kvalitní výkon. Jakmile ztratíme koncentraci, můžeme na Manchesteru jednoduše prohrát," řekl hvězdný křídelník Bayernu.

Příkladem pro hráče Manchesteru by mohl být víkendový zápas již jistého německého mistra na domácím hřišti, ve kterém s Hoffenheimem pouze remizoval 3:3. "Musíme toho proti Manchesteru spoustu změnit. Nebyli jsme dostatečně koncentrovaní a špatně jsme drželi míč, což je proti kvalitním útočným týmům problém. Mělo by to být pro nás varování, protože se střetneme s celkem, který je v útoku skutečně silný," prozradil třicetiletý nizozemský reprezentant.

Krásný gól znamenající postup

Bayern se s Manchesterem naposledy střetl v roce 2010 a rovněž ve čtvrtfinále milionářské soutěže. A byl to právě Robben, který se stal klíčovou postavou dvojutkání. Jeho nádherný gól v odvetném zápase totiž rozhodl o postupu Bayernu. "Byl to rozhodně jeden z mých pěti nejhezčích gólů. Nebyl to pouze krásný gól, ale rovněž neuvěřitelně důležitý," zavzpomínal.

Krásný gól však není jediným důvodem, proč se na utkání těší. "Hrát v Anglii je vždycky fantastické a Old Trafford je speciální svojí úžasnou atmosférou. Čtvrfinále Ligy mistrů v takových podmínkách – to je sen každého fotbalisty."

Robben se o zápase bavil i se svým krajanem a spoluhráčem Robinem van Persiem, který ale kvůli zranění hrát nebude. "To je pravda, ale řešili jsme hlavně jeho zranění. Je škoda, že nemůže hrát," řekl.

Nemyslí si však, že by právě absence Persieho měla mít na anglický celek velký vliv. "Van Persie je výjimečný hráč, ale Manchester má spoustu útočných možností. Rooney, Welbeck, Nani, Valencia… Jak již jsem říkal, bude to těžké, ale chceme to zvládnout a postoupit," dodal.

Zdroj
www.fcbayern.de/, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články