Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Žádné velké oslavy. Teď je na řadě triumf v Lize mistrů, hlásí Bayern

Berlín – Bayern Mnichov získal německý titul nejrychleji v historii. To ale nemá být zdaleka vše. Dalším cílem bavorského velkoklubu je pokusit se navázat na minulou sezonu, kdy vedle titulu vyhráli také pohár a Ligu mistrů. I proto nyní oslavy nechtějí přehánět, ještě totiž mají rozdělanou práci. Perfekcionista Pep Guardiola věří, že jeho tým má stále prostor na zlepšení.

Pep Guardiola získal bundesligový titul ve své první sezoně u Bayernu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Bayernu se loni povedlo získat titul ve 28. kole, letos tento rekord ještě o jedno kolo vylepšil, a i proto věří, že mu jistota ligového prvenství pomůže v boji o další trofeje. "Jistě nám to pomůže v Lize mistrů. Hráči to zažili už v minulé sezoně s Juppem Heynckesem, kdy taky získali titul dříve. Dá nám to čas se připravit na důležité souboje s Manchesterem United, což je jeden z největších klubů na světě," věří Guardiola. "Nebude snadné napodobit to, čeho tu v minulé sezoně dosáhl Jupp, ale chceme se o to pokusit," dodal.

Také hráči cítí motivaci zopakovat výbornou loňskou sezonu. "Chceme postoupit do finále Ligy mistrů a také se chceme vrátit sem do Berlína na finále poháru," prohlásil brankář Manuel Neuer po úterní výhře na hřišti nováčka Herthy (3:1).

Stane se Bayern prvním obhájcem?

Pokud by se Bayernu povedlo postoupit do lisabonského finále Ligy mistrů, stal by se teprve třetím klubem, který by si finále zahrál tři roky po sobě. Dosud se to podařilo jen AC Milán a Juventusu Turín. Žádný tým dosud navíc v Lize mistrů triumf neobhájil.

Bayern však má spoustu důvodů věřit, že se mu obhajoba podaří. V této sezoně prohrál jen dvě utkání, a to v úvodu sezony v německém Superpoháru s Dortmundem a pak v závěrečném utkání základní skupiny LM s Manchesterem City, kdy Bayernu už o nic nešlo. Od té doby nevyhrál jen osmifinálovou odvetu s Arsenalem (1:1), zbylých 16 ze 17 zápasů vyhrál.

Guardiola cítí, že Bayern může být ještě lepší

"Druhá polovina sezony byla z naší strany lepší než ta první, takže je vidět, že se zlepšujeme. A mám pocit, že příští sezonu můžeme být ještě lepší, a to je pro mě jako trenéra dobré," prohlásil Guardiola.

Fotbalisté Bayernu dostali až do čtvrtka volno a mohli titul slavit v klubu uprostřed Berlína. "Volno si dáme i my trenéři, připijeme si vínem. Ve čtvrtek už ale začneme s přípravou na další zápasy. Ty pravé oslavy přijdou až po posledním kole doma se Stuttgartem," dodal Guardiola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články