Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Turín sahal v Římě po bodu, AS zachránil v nastavení Florenzi

Řím – Jen desítky vteřin dělili fotbalisty Turína, aby si překvapivě z Říma odvezli bod za remízu. Druhý tým tabulky však v nastavení zachránil Florenzi, který rozhodl o výhře favorita 2:1. Juventus v dalším ze zápasů porazil Parmu 2:1 díky dvěma brankám Téveze.

Radost fotbalistů AS Řím
zdroj: ČTK/AP autor: Andrew Medichini

Tým z hlavního města poslal do vedení Destro, který na hranici ofsajdu převzal míč od Gervinha a zakončil akci ranou k pravé tyči. Italský reprezentant se v lize trefil ve třetím utkání v řadě. Hosté dokázali odpovědět v 52. minutě, když Ciro Immobile trefil z voleje přesně centr Giuseppeho Vivese.

Po hattricku do sítě Livorna si Immobile připsal čtvrtou branku ve dvou zápasech a s celkově sedmnáctou trefou v sezoně se osamostatnil v čele tabulky kanonýrů. Ani jeho gól však Turínu k bodům nepomohl. V první minutě nastavení totiž Florenzi využil další přihrávku Gervinha a křížnou střelou zápas rozhodl.

Sport
zdroj: ČT4

Tévez dvěma brankami pomohl porazit Parmu

Carlos Tévez poslal Juventus do vedení vydařeným sólem, které zakončil tvrdou střelou z úhlu. I druhý gól byl podobný s tím rozdílem, že tentokrát střílel z úhlu Vidal, brankář míč sice vyrazil, ale Tévez byl u míče první a úspěšně dorážel. Parma po změně stran snížila střelou Molinara, jenže vzápětí se nechal vyloučit Amauri a v deseti už se hosté na vyrovnání nevzmohli.

Po sérii pěti zápasů bez vítězství zabral AC Milán, který dokázal vyhrát 2:0 na hřišti Fiorentiny po brankách Mexese a Balotelliho. Díky zaváhání Fiorentiny si pojistila třetí místo Neapol, která vyhrála 4:2 na hřišti Catanie. Za domácí nastoupil do druhé půle český reprezentant Jaroslav Plašil, který byl pro hru Catanie oživením. Po jeho střele se dokonce domácí prosadili, když úspěšně dorážel Monzon.

Posledních osm minut si za Veronu zahrál Michael Rabušic, ale porážku 0:1 na hřišti Cagliari neodvrátil. Pro Hellas to byla čtvrtá prohra v řadě.

Italská fotbalová liga - 30. kolo:

AS Řím - FC Turín 2:1 (41. Destro, 90.+1 Florenzi - 52. Immobile), Bergamo - Livorno 2:0 (22. De Luca, 59. Denis), Cagliari - Hellas Verona 1:0 (31. Nene), Catania - Neapol 2:4 (52. Monzon, 75. Gyomber - 16. a 43. Zapata, 25. Callejón, 40. Henrique), Chievo - Boloňa 3:0 (7. z pen. a 78. Paloschi, 89. Rigoni), FC Janov - Lazio Řím 2:0 (65. Gilardino, 83. Fetfatzidis), Fiorentina - AC Milán 0:2 (23. Mexes, 64. Balotelli), Juventus Turín - Parma 2:1 (25. a 32. Tévez - 62. Molinaro), Sassuolo - Sampdoria Janov 1:2 (16. Longhi - 1. Sansone, 66. Okaka).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články