Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sedmigólové El Clásico ovládla Barcelona. Messi k výhře pomohl hattrickem

Madrid – Sedm gólů, tři penalty a jedna červená karta. Tradiční a ostře sledované El Clásico nabídlo fantastickou podívanou, kterou ovládli fotbalisté Barcelony, když svého úhlavního rivala Real Madrid na jeho hřišti porazili 4:3. Velkou měrou se o to zasloužil Lionel Messi, který si připsal hattrick. Katalánský celek tak ovládl i druhý vzájemný ligový souboj v sezoně.

Lionel Messi z Barcelony slaví gól v síti Realu Madrid
zdroj: ČTK/AP autor: Paul White

Barcelona do 168. ligového El Clásika vstoupila nejlépe jak mohla a již po sedmi minutách se ujala vedení. Messi na hranici vápna uvolnil přesným pasem Iniestu a ten propálil Diega Lópeze. Real však inkasovaná branka nezlomila. Spíše naopak. Výborným pressingem dělal hostům obrovské problémy a za svoji aktivitu byl odměněn po dvaceti minutách. Výborně hrající di María našel Benzemu a ten hlavou vyrovnal.

A spolupráce stejné dvojice zafungovala i o chvíli později. Di María nacentroval, Mascherano míč podskočil a Benzema tvrdou ranou nedal Váldesovi šanci. Francouzský útočník mohl vzápětí završit čistý hattrick, jenže jeho střelu z prázdné branky vykopl Piqué.

Fantastický fotbal v obrovském tempu pokračoval i nadále. Lepším a aktivnějším celkem byl Real, avšak těsně před poločasem se vyrovnání dočkala Barcelona. Přesnou ranou k tyči prosadil Messi.

Do druhé půle vstoupili lépe hosté, ale byli to naopak domácí, kdo se znovu ujal vedení. Alves sestřelil kousek před vápnem Ronalda. Rozhodčí však pískl penaltu a sám faulovaný pokutový kop proměnil.

Vedení Realu vydrželo jen devět minut. Po nádherném pasu Messiho se za obranou zjevil Neymar. Brazilský útočník ve vápně přifilmoval pád po souboji s Ramosem a rozhodčí pískl penaltu. Stoper domácích za faul nefaul dostal červenou kartu. K pokutovému kopu se postavil Messi a druhým gólem v zápase opět srovnal.

Barcelona oslabený Real mačkala a rozhodnutí přišlo sedm minut před koncem. Xabi Alonso ve vápně zbytečně naběhl do Iniesty, který se poroučel k zemi a rozhodčí znovu ukázal na puntík. Penaltu si vzal opět na starost Messi a bezchybnou ranou rozhodl o výhře.

"Bílý balet" po prohře klesl na druhé místo za Atlético Madrid, které má stejně bodů, ale lepší vzájemný zápas. Barcelona na oba ztrácí jediný bod.

Španělská fotbalová liga - 29. kolo:

Granada - Elche 1:0 (63. Brahimi), Espaňol Barcelona - Levante 0:0, Valladolid - Vallecano 1:1 (8. vlastní Zé Castro - 45. Bueno), Bilbao - Getafe 1:0 (40. Susaeta), Pamplona - FC Sevilla 1:2 (90.+4 Acuňa - 27. Jairo, 45.+1 Bacca z pen.), Betis Sevilla - Atlético Madrid 0:2 (58. Gabi, 64. Costa), Valencie - Villarreal 2:1 (35. a 44. Fuego - 83. Dos Santos), Real Madrid - FC Barcelona 3:4 (20. a 24. Benzema, 55. Ronaldo z pen. - 42., 65. z pen. a 84. z pen. Messi, 7. Iniesta).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články