Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Neapol prohrála s Fiorentinou, Juventus znovu nezaváhal

Milán – Nečekanou ztrátu zaznamenali fotbalisté Interu Milán. Nerazzuri na domácím hřišti podlehli Atalantě 1:2, a to i přes fakt, že byli po celý zápas jasně lepším celkem. Dařilo se naopak AS Řím, který vyhrál v Chievu 2:0 a upevnil si druhou příčku v tabulce. Neapol prohrála s Fiorentinou 0:1, zůstává však nadále na třetím místě, které zajišťuje účast v kvalifikaci Ligy mistrů. Juventus naopak zvítězil na hřišti Catanie 1:0 a nadále drží čtrnáctibodový náskok na druhý Řím.

Zklamaný záložník Interu Milán Fredy Guarin
zdroj: ISIFA/EPA autor: DANIEL DAL ZENNARO

První gól utkání mezi Interem a Bergamem vstřelil v 35. minutě záložník hostů Giacomo Bonaventura. Několik desítek vteřin poté dokázal vyrovnat po Guarínově přihrávce Mauro Icardi.

Ve druhém poločase Inter přestřílel Bergamo poměrem 14:3, většina pokusů však byla nepřesná. Hosté naopak jednu ze tří střel využili, v 90. minutě se prosadil znovu Bonaventura a rozhodl o výhře svého týmu 2:1. Bergamo tak počtvrté v řadě v lize zvítězilo. Inter i přes prohru zůstal na pátém místě tabulky. Šestá Parma má ale zápas k dobru a za Interem je pouze o skóre.

Juventus potvrdil svou formu i v Catanii. V 59. minutě se pošestnácté v sezoně trefil po přihrávce Pabla Osvalda Carlos Tévez, byla to přitom první střela na bránu v utkání. V 67. minutě byl vyloučen domácí útočník Gonzalo Bergessio, Juventus už však další gól nepřidal a po výhře 1:0 vede ligu znovu o 14 bodů před AS Řím. Český záložník Jaroslav Plašil zasáhl do zápasu v dresu Catanie od 82. minuty.

Sampdoria Janov uštědřila Hellasu Verona debakl 5:0. Dvakrát se trefil Roberto Soriano, po jednom gólu přidali Sansone, Renan a Palombo. Verona tak nedokázala již ve čtvrtém utkání v řadě vstřelit branku.

Immobile nasázel Livornu hattrick

Immobile ukázal svou všestrannost. První branku dal hlavou, druhou volejem zblízka a svůj výborný výkon korunoval přesnou ranou zdálky. AC Turín se přitom v koncovce v poslední době soužil a minulé čtyři zápasy vyšel střelecky naprázdno. Pomohl mu až jeho čtyřiadvacetiletý talent.

Ciro Immobile
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Adamo Di Loreto

"Hattrick jsem nedal, ani když jsem hrál za Pescaru (v druhé lize)," žasl Immobile. A doufal, že mu i tenhle kousek pomůže v očích reprezentačního kouče Cesareho Prandelliho. Immobile by se moc rád dostal do týmu pro červnový světový šampionát v Brazílii. "Prandelli ví, jak moc úsilí věnuji všemu, co dělám. Pokud se rozhodne mě povolat, odevzdám mu všechno, co ve mně je," prohlásil.

Neapol prohrála s Fiorentinou, nadále je však třetí

Domácí Neapol hrála v prvním poločase aktivněji, častěji se dostávali do šancí, ale žádnou z nich nedokázali proměnit. V 37. minutě navíc dostal červenou kartu alžírský obránce Favzí Ghúlam a Neapol zápas dohrávala v deseti. V druhé půli naopak převzala otěže Fiorentina a svůj tlak vyšperkovala jedinou trefou utkání, kterou si připsal v 87. minutě Španěl Joaquín. Hosté pak předvedli ještě několik slibných šancí, stav se ale již nezměnil.

Italská fotbalová liga - 29. kolo: FC Turín - Livorno 3:1 (25., 60. a 67. Immobile - 89. Siligardi), Chievo - AS Řím 0:2 (17. Gervinho, 42. Destro), Parma - FC Janov 1:1 (31. Schelotto - 21. Cofie), Boloňa - Cagliari 1:0 (77. Christodulopulos z pen.), Inter Milán - Bergamo 1:2 (36. Icardi - 35. a 90. Bonaventura), Sampdoria Janov - Hellas Verona 5:0 (38. a 48. Soriano, 4. Sansone, 23. Renan, 59. Palombo), Udine - Sassuolo 1:0 (26. Di Natale), Neapol - Fiorentina 0:1 (87. Joaquín), Catania - Juventus Turín 0:1 (59. Tévez), Lazio Řím - AC Milán 1:1 (61. González - 43. vlastní Konko).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články