Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sparta se v Příbrami dlouho trápila. Tři body jí vystřelil z penalty Lafata

Příbram – Nedařilo se jim a už to vypadalo, že poprvé na jaře ztratí body. Fotbalisté Sparty však krizovou situaci nakonec zvládli a v Příbrami vyhráli 1:0. O šestém ligovém vítězství v řadě rozhodl deset minut před koncem z penalty Lafata, jenž potrestal faul Zápotočného na Hušbauera. Sparťané si díky vítězství upevnili vedení v soutěži a před druhou Plzní, kterou zápas se Slováckem teprve čeká, mají již jedenáctibodový náskok.

David Lafata
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Pražané namlsaní z výhry nad Plzní do zápasu vstoupili podle očekávání velice aktivně a již po čtyřech minutách byli blízko vedoucí brance. Hušbauer se ve vápně šikovně uvolnil přes několik hráčů a zkusil propálit Hrušku křižnou střelou na zadní tyč. Příbramský brankář byl však pozorný a dokázal míč vyrazit na roh.

Hned vzápětí zahrozili i domácí. Holek neuhlídal na polovině hřiště Řezníčka a ten se dostal do samostatného úniku. V rozhodující moment se ale ukvapil a střela mu sjela z nártu.

Sparťané svého soupeře tlačili a drtivou většinu času kontrolovali míč na kopačkách, jenže kromě dalekonosné střely Hušbauera si nebyli schopni vytvořit žádnou větší příležitost. Hra Pražanů byla statická, chyběl jí jakýkoliv moment překvapení, což zatažené obraně domácích situaci velice usnadňovalo.

Příbram se snažila hrozit z rychlých brejků. Po jednom takovém si v čtyřiatřicáté minutě dobrou šanci vytvořil aktivně hrající Řezníček a jeho střela placírkou zpoza vápna jen těsně minula Vaclíkovu branku.

Obraz hry se příliš nezměnil ani po poločase. Sparťané sice zvýšili tempo, avšak byla to právě Příbram, která první zahrozila. Pilík našel ve vápně Řezníčka, jehož hlavičku vyrazil Vaclík pouze před sebe, a dobíhajícímu Volešákovi chyběly jen centimetry, aby poslal domácí do vedení.

Sparta poprvé v druhé části ohrozila Hrušku po kombinaci Matějovského s Lafatou, kdy se za obranu dostal Mareček, jenže trefil pouze nohy vybíhajícího brankáře. Jinak se však vedoucí tým soutěže proti zalezlé Příbrami trápil. Vysvobození pro favorita přišlo až v osmdesáté minutě. Bývalý sparťan Zápotočný sestřelil ve vápně Hušbauera a následný pokutový kop proměnil bez problémů kapitán Lafata.

Domácí se nevzdali a v závěru si obrovskou šanci vytvořil právě faulující Zápotočný, který mohl napravit vlastní chybu. Vaclík ale předvedl výborný zákrok a podržel svůj tým. 

1. FK Příbram - Sparta Praha 0:1 (0:0)

Branka: 80. Lafata z pen. Rozhodčí: Nenadál - Jiřík, Hock. ŽK: Zápotočný, Jugas, Volešák, Hájovský - Matějovský.

Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišůn - T. Pilík, Tarczal, Krbeček (81. Mašán), Volešák (86. Švancara) - Stratil (59. Mareš), Řezníček. Trenér: Čuhel.

Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Vácha - Dočkal (86. Vacek), Matějovský (78. Juliš), Mareček (65. Konaté), Hušbauer - Lafata. Trenér: Lavička.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články