Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Beránek zkritizoval výkon plzeňských hráčů: O titulu je nyní rozhodnuto

Praha – Dokonale takticky zvládnutý zápas a zasloužená výhra Sparty. Tak zhodnotil fotbalový trenér Miroslav Beránek ostře sledovaný duel, v němž Pražané porazili Plzeň 1:0. Zklamali ho naopak hráči Viktorie. "Jejich představení bylo daleko za tím, co by takové utkání zasluhovalo," řekl s tím, že je již o titulu rozhodnuto. A podobný názor měli i další fotbaloví experti.

Miroslav Beránek
zdroj: Getty Images

Podle Beránka, který v prosinci skončil u reprezentace Kazachstánu a momentálně je bez angažmá, dominoval lídr ligy po všech stránkách a viktoriáni proti němu neměli šanci. "Sparta byla lepší kondičně, takticky i psychicky, hrála mnohem sebevědoměji. Její největší předností byl fakt, že nedovolila Plzni rozvinout pro ni typickou kombinační hru," pochválil výkon Letenských Beránek.

Šestapadesátiletý trenér rovněž vyzdvihl defenzivní práci Pražanů, kteří naprosto vymazali kapitána Plzně a tahouna záložní řady Pavla Horvátha. "Všichni vědí, co znamená Horváth pro Plzeň. Dobře stanovenou taktiku nedat Pavlovi ani metr prostoru hráči splnili," uznal.

Představení hráčů Plzně ho naopak zklamalo. "Individuální výkony byly daleko pod tím, co by takový zápas zasluhoval," řekl Beránek, jenž si myslí, že o titulu je díky výhře Sparty, která má nyní v čele tabulky náskok již osmi bodů, rozhodnuto. "I kdyby Sparta ztratila devět bodů, tak věřím, že i Viktoria ještě ztratí. Čekám, že Pražané vyhrají ligu ještě s větším náskokem, než je to nyní," dodal.

"Sparta by se o titul mohla připravit pouze sama"

S názorem Beránka souhlasí i další experti. "Pro mě včerejší zápas jasně ukázal, kdo míří k titulu, kdo bude mistrem. Myslím, že Sparta v něm byla naprosto lepší po všech stránkách. Samozřejmě sparťané se tomu budou bránit, ale podle mě je o titulu rozhodnuto. Sparta ho 
nepustí," řekl kouč Josef Pešice, který na podzim ve třech zápasech vedl národní tým.

"Je hodně kol do konce, ale Sparta je na výborné cestě. Pod vedením Víti Lavičky je z ní cítit týmová hra, bojují jeden za druhého a navíc mají ještě velkou kvalitu i zastupitelnost. Myslím, že letos už si titul vzít nenechají," míní trenér reprezentace do 19 let Pavel Hoftych.

Spartu, která na titul čeká od sezony 2009/2010, by o titul podle expertů mohlo obrat jen absolutní selhání, které je však podle nich velice nepravděpodobné. "Musel by nastat totální kolaps, zranění pěti hráčů základní sestavy. Jsem realista. Sparta má dostatečně široký kádr, hráči, kteří nehrají, by mohli být v sestavě," podotkl Pešice.

Také podle Hoftycha už se o titul může připravit Sparta jen sama. "Jenom vlastními góly ve smyslu vlastních chyb a řekněme namistrovanosti hráčů. Ale letos alespoň navenek cítím, že Sparta charakter mužstva má. Díky velké práci Víti Lavičky i realizačního týmu nejsou žádné příznaky, že by hráči lítali v oblacích. Jdou cílevědomě za titulem," dodal Hoftych.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články