Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Táborsko si poradilo s Hradcem a vystřídalo ho v čele

Praha - Střetnutí o první místo nabídl úvod jarní části sezony druhé nejvyšší soutěže. Duel lépe zvládli fotbalisté Táborska, kteří porazili Hradec Králové 2:1 a ujali se vedení v tabulce. Ústí prohrálo na hřišti Třince 0:1 a nevyužilo šanci bodově se dotáhnout na postupové příčky. Fotbalisté Žižkova zahájili jarní část druhé ligy domácí porážkou 1:2 se Sokolovem. Viktoria Žižkov nepotvrdila výbornou formu ze závěru podzimu, kdy vyhrála pět z šesti utkání, a prohrála 1:2 se Sokolovem.

Fotbal
zdroj: ČT24

V Sezimově Ústí patřil úvod zápasu Hradci, který ale nevyužil dvě šance a následně čelil tlaku domácích. Jenže téměř 3,5 tisíce diváků si muselo na gól počkat až do 73. minuty, kdy se prosadil Strnad střelou z otočky. Domácí kanonýr pak ještě proměnil pokutový kop. Hosté snížili až v nastavení zásluhou nejlepšího střelce soutěže Vaněčka, ale Táborsko už výhru uhájilo a připsalo si dvanáctý zápas v řadě s bodovým ziskem. 

Žižkov úvodní převahu vyjádřil gólově ve 21. minutě, kdy akci Voltra zakončil hlavou Vukadinovič. Hosté však odpověděli za čtvrt hodiny díky Schutovi, který přízemní střelou po 350 minutách přerušil domácí neprůstřelnost Pražanů. Sokolovu vyšel i nástup do druhé půle. Po třech minutách otočil skóre Šamánek po chybě domácího brankáře Holého, jemuž v závěru ještě pomohlo břevno. Žižkov tak na svém stadionu prohrál v druhé lize poprvé od loňského 15. září. 

Ústí si boj o první dvě příčky komplikuje porážkami s týmy bojujícími o záchranu. Na závěr podzimu prohrálo se Zlínem a tentokrát s Třincem. Favorit sice byl v 73. minutě blízko gólu, ale Dvořák trefil jen břevno. O tři minuty později naopak o výhře Třince rozhodl Wojnar. Ústí mělo ještě dvě slibné šance na srovnání, ale nevyužilo je.

Jediný gól rozhodl i souboj ze dna tabulky. Vltavín porazil Bohemians zásluhou penalty Pávka, který umístil míč k tyči, a brankář hostů Mandous na něj nedosáhl. Oba týmy pak ještě nastřelily konstrukci branky, ale další gól už nepadl, a tak mohl Vltavín slavit teprve druhou výhru z posledních 13 zápasů.

Sérii čtyř utkání bez výhry utnuly Pardubice, které doma porazily Vlašim 2:0. Hosté, hrající pod novým trenérem Petrželou, odolávali celý první poločas, ale hned v úvodu druhé půle nepokryli na zadní tyči Dostálka a ten poslal Pardubice do vedení. V závěru výhru ještě potvrdil střídající Fikejz. 

Hráči Budějovic i na jaře potvrdili, že v domácím prostředí velmi dobře brání. Hostující Zbrožek sice trefil břevno, ovšem jinak se Varnsdorf přes dvojici stoperů Lengyel - Kalod příliš neprosadil. Budějovice tak doma popáté za sebou neinkasovaly, celkem drží nulu už 504 minut. Domácím tak stačil k vítězství jediný gól. Už v 9. minutě se prosadil Klesa, jenž bez přípravy zužitkoval Hurkův centr. Po změně stran ještě Klesa vyslal do slibné šance Linharta, ale ten minul.

V záchranářském boji si pomohl i Zlín, který v závěru otočil duel s Mostem a vyhrál 2:1. Hosté vedli už od 2. minuty zásluhou Jiřího Procházky a náskok drželi až do 84. minuty. To střídající Železník vybojoval penaltu, kterou sám proměnil. Minutu před koncem pak ten samý hráč dokonal obrat.

Jedenáctý Frýdek-Místek měl sice v regionálním derby na hřišti Karviné převahu, ale žádnou šanci neproměnil a potřetí za sebou uhrál nerozhodný výsledek. Osmá Karviná prodloužila čekání na vítězství na šest utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání České Budějovice - Varnsdorf

17. kolo druhé fotbalové ligy:

České Budějovice - Varnsdorf 1:0 (1:0) 
Branka: 9. Klesa. Rozhodčí: Ochotnický - Moláček, Černý. ŽK: Klesa, Kalod - Jakobovský. Diváci: 2155.

Třinec - Ústí nad Labem 1:0 (1:0)
Branka: 76. Wojnar. Rozhodčí: Bílek - Pelikán, Urban. ŽK: Ceplák, Lisický -  Peterka, Veverka. Diváci: 723.

Vltavín - Bohemians Praha 1:0 (1:0)
Branka: 16. Pávek. Rozhodčí: Marek - Pochylý, Kotalík. ŽK: Podzimek - Demeter.

Pardubice - Vlašim 2:0 (0:0)
Branky: 46. Dostálek, 79. Fikejz. Rozhodčí: Lerch - Štěrba, Vaňkát. ŽK: Přibyl  (Pardubice). Diváci: 867. 

Táborsko - Hradec Králové 2:1 (0:0)
Branky: 73. a 83. z pen. Strnad - 90.+2 Vaněček. Rozhodčí: Pechanec - Fišer, Kubr. ŽK: Mráz - Halilovič, Križko. Diváci: 3419. 

Zlín - Most 2:1 (0:1)
Branky: 84. z pen. a 89. Železník - 2. Jiří Procházka. Rozhodčí: Houdek - Plesar, Mokrusch. ŽK: Hájek, Pazdera, Kroča - Surynek, Běloušek, Belaň. Diváci: 1060. 

Žižkov - Sokolov 1:2 (1:1)
Branky: 21. Vukadinovič - 36. Schut, 48. Šamánek. Rozhodčí: Mikel - Filípek, Vysloužil. ŽK: Mareš, Ševinský, M. Štochl - Hofmann, Schut. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články