Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbalisté Sparty si Ligu mistrů nezahrají

Atény - Fotbalisté pražské Sparty prohráli v dnešní odvetě 3. předkola Ligy mistrů na hřišti Panathinaikosu Atény 0:1 a do hlavní části soutěže nepostoupili. Český vicemistr podlehl řeckému soupeři i před dvěma týdny v Praze a stejně jako loni se musí spokojit s účastí v Poháru UEFA.

AC Sparta Praha
zdroj: ČT24 autor: Markéta Sandanusová

Sparťané předvedli v Řecku odvážný výkon, ale gól jim to nepřineslo. Sami inkasovali v poslední minutě, kdy se trefil Souza.

Sparťané slibovali aktivní bitvu a to dodrželi. Už po půlminutě se řítil směrem k domácí brance Kulič, ale jeho střelecký pokus neprošel přes obranou hradbu. Pražský klub sice nakonec nastoupil v rozestavení s jediným hrotovým útočníkem, ale další hráči Slepičku často doplňovali - názorně to ukázal stoper Kučera, jenž se dostal po Kušnírově přistrčení do velké šance, ale jeho ránu z osmi metrů Galinovič vychytal.

Domácí gólman pak dostal v souboji se sparťany ještě několik příležitostí vyniknout, mezitím se ale do hry dostali i domácí. Hráli opatrně a do ofenzivy se pouštěli jen velmi sporadicky. Poprvé se mezi tyče trefil Gilberto z trestného kopu, pak se zastřeloval Clayton a Karagunis dokonce nastřelil ve 31. minutě tyč.

Velmi dobrý výkon předváděl opět Kadlec, který se dnešním zápasem loučil se sparťanským dresem. Často se zapojoval do útočení, na opačné straně hřiště zase skvěle zabránil dostat se do zakončení Simaovi.

Další sparťanské šance přišly až v poslední čtvrthodině poločasu: Slepička po brejku pálil z otočky mimo, Bergerovu vydařenou ránu z trestného kopu stáhl ve 38. minutě bravurně Galinovič a gólman se zaskvěl i při ostré ráně Kušníra z pětadvaceti metrů těsně před přestávkou.

Aktivita hostů a nepřesvědčivý výkon domácích pokračovaly i po pauze a trenér Ten Cate několikrát naštvaně vystartoval z lavičky, aby své hráče nabádal k přesnější hře. Sparta už hrála s třemi typickými útočníky, protože na hřiště přišel střídající Došek, hru dopředu měl oživit i Zeman na levé straně zálohy.

S přibývajícím časem však hosté ze své snahy ubrali, ve velkém vedru už nedokázali zachovat dosavadní pohyb při napadání, což domácím umožnilo lépe kombinovat. V 75. minutě jim to také přineslo velkou šanci, jenže Salpingidise vychytal Kozáčik a sparťanský gólman se předvedl zanedlouho i při technickém pokusu Karagunise.

Sparta přece jen mohla ještě postupovou tajenku zkomplikovat, protože v závěrečných pěti minutách měla tři obrovské šance: nejprve se dvakrát netrefil Došek, těsně před koncem selhal Slepička. Riskantní hra hostů ale nakonec přinesla vítězství Panathinaikosu; v poslední minutě skóroval Souza.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články