Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Trenér Kmoch v Budějovicích skončil už po čtyřech zápasech

České Budějovice - Vedení fotbalového celku SK Dynamo České Budějovice dnes odvolalo hlavního trenéra Jana Kmocha i jeho asistenta Ondřeje Lungu. Pod jejich vedením získalo Dynamo v úvodních čtyřech ligových zápasech pouze bod a je poslední v tabulce. Kmocha prozatím nahradil ve funkci dosavadní trenér brankářů Petr Skála.

Vedení momentálně jedná o Kmochově nástupci. V užším výběru se údajně ocitla čtveřice kandidátů včetně Stanislava Levého, který naposledy působil v Plzni. Podle zákulisních informací Dynamo nejspíš převezme zkušený Pavel Tobiáš, který klub již třikrát trénoval. 

Kmochovi premiéra v roli prvoligového kouče vůbec nevyšla. S Jihočechy utrpěl dva debakly 0:4 a 0:3 na hřištích soupeřů, jediný bod pak získal doma proti nováčkovi Bohemians Praha. Osudnou se šestapadesátiletému trenérovi, který v minulém ročníku vedl sparťanskou rezervu, stala páteční porážka 1:4 se Spartou. Po ní se Dynamo propadlo na poslední příčku v tabulce.

Jihočeši jsou stejně jako loni prvním klubem, který v sezoně mění trenéra. Před rokem odvolalo vedení Dynamo rovněž po čtyřech kolech zkušeného Františka Cipra, kterého nahradil František Straka. Cipro tehdy získal s týmem tři body.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články