Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Juventus turínské derby zvládl, Rabušic na debut za Veronu stále čeká

Řím - Fotbalisté Juventusu vyhráli v městském derby nad turínským FC 1:0 a udrželi devítibodový náskok v čele italské ligy. Útočník Michael Rabušic stejně jako v pondělním utkání zůstal mezi náhradníky a dál čeká na debutový start v Serii A. Hellas Verona bez něj vyhrál 3:2 v Livornu a posunul se na šesté místo.

Tahouni Juventus: Zleva Paul Pogba, Carlos Tévez a Andrea Pirlo
zdroj: AP autor: Massimo Pinca

Juventus doma v této ligové sezoně ve dvanácti předchozích zápasech ještě neztratil bod a vyhrál i dnešní utkání proti městskému rivalovi, který na triumf v derby čeká od roku 1995. Jediný gól zápasu vstřelil ve 30. minutě z otočky Carlos Tévez a soupeře připravil o klubový rekord. Ten by hráči FC zaznamenali, kdyby dnes potřinácté za sebou neprohráli.

Hellas si v souboji nováčků na hřišti toskánského soupeře vypracoval tříbrankový náskok už v první půli. Nečekaným pokusem z úhlu se trefil ve 34. minutě Boško Jankovič, za devět minut přidal gól Romulo a v nastavení snadno zakončil akci Juana Iturbeho kanonýr Luca Toni.

Livorno zdramatizovalo duel zásahy Paulinha a Leandra Greca v 72. a 73. minutě a zřejmě tak Rabušicovi, jehož přestup do Itálie byl dotažen v závěru minulého týdne, znemožnilo start, protože hosté se soustředili už hlavně na udržení vedení.

Sport
zdroj: ČT4

Hellas ztrácí bod na pohárovou pátou příčku, protože Inter remizoval 1:1 s Cagliari. Doma milánský tým prohrával po penaltě Mauricia Pinilly, alespoň bod mu zajistil sedm minut po přestávce Fonseca Rolando.

Lazio vybojovalo s potížemi tři body za vítězství 3:2 nad Sassuolem. Poslední tým tabulky v závěrečných dvaceti minutách dvakrát odpověděl na vedoucí branku římského týmu, zareagovat ligový nováček nedokázal až na druhý zásah Stefana Radua v zápase z 83. minuty.

AC vítězné, Plašilova Catanie u dna

Lepší utkání odehrál konkurenční městský rival AC, který zvítězil 2:0 na hřišti janovské Sampdorie a spravil si chuť po středeční porážce 0:1 s Atlétikem Madrid v osmifinále Ligy mistrů. O výhru se postaraly zimní posily na hostování Adel Taarabt a Adil Rami.

Klíčový duel v boji o udržení nezvládla Catania, za kterou odehrál posledních 25 minut český reprezentační záložník Jaroslav Plašil. S Chievem prohrála 0:2 a propadla se na předposlední devatenácté místo, na kterém byl dosud její dnešní soupeř. Veronský celek se naopak posunul mimo sestupové příčky a je šestnáctý.

AS Řím vyhrál v Boloni

Utkání Říma s Boloňou rozhodla jediná gólová akce, o jejíž přesné zakončení se postaral Radja Nainggolan, který ve vápně usměrnil do branky centr Miralema Pjaniče.

Pro Nainggolana to byla premiérová branka v dresu římského klubu, kam zamířil v průběhu ledna na hostování z Cagliari. Pětadvacetiletý Belgičan, který má na kontě také čtyři reprezentační starty, odehrál za AS celý zápas teprve potřetí.

Fotbalisté Fiorentiny remizovali v Parmě 2:2. Nevyužili tak možnost uniknout pátému Interu Milán, který v neděli hrál doma s Cagliari 1:1, a dál před ním na čtvrté příčce zůstávají o pět bodů.

Favorizovaná Fiorentina na soupeřově hřišti dvakrát ztrácela. Parmu poprvé poslal do vedení ve 39. minutě Antonio Cassano, ale už za dvě minuty odpověděl Juan Cuadrado. Na zásah Amauriho z penalty pak pět minut před koncem stačil zareagovat parádním přímým kopem ze třiceti metrů Matías Fernández. V té době již Viola hrála bez vyloučeného Modiba Diakitého a v nastavení přišla také o Borju Valera. Ten dostal červenou kartu za strkanici před rozehráním standardní situace podobně jako domácí Gianni Munari.

Neapol neudržela vedení nad Janovem

Fiorentina má na čtvrté příčce na pátý Inter i nadále pětibodový náskok a na třetí příčku a předkolo Ligy mistrů dál ztrácí šest bodů. Neapol totiž doma sice dlouho vedla díky brance Gonzala Higuaína, ale nedokázala vstřelit druhý gól a o výhru přišla. Těsně před koncem ji o dva body připravil zatočeným přímým kopem Emanuele Calaió. Dvaatřicetiletý útočník branku neslavil, protože v minulosti v Neapoli tři roky hrál a po pětiletém angažmá v Sieně se na jih Itálie loni vrátil. V Janově nyní hostuje.

Italská fotbalová liga - 25. kolo:

Boloňa - AS Řím 0:1 (37. Nainggolan), Livorno - Hellas Verona 2:3 (72. Paulinho, 73. Greco - 34. Jankovič, 43. Romulo, 45.+1 Toni), Chievo - Catania 2:0 (37. Théréau z pen., 68. Rigoni), Inter Milán - Cagliari 1:1 (52. Rolando - 40. Pinilla z pen.), Sampdoria Janov - AC Milán 0:2 (12. Taarabt, 58. Rami), Udine - Bergamo 1:1 (71. Di Natale z pen. - 24. Brivio), Juventus Turín - FC Turín 1:0 (30. Tévez), Lazio Řím - Sassuolo 3:2 (36. a 83. Radu, 74. Klose - 72. Floccari, 79. Floro), Parma - Fiorentina 2:2 (39. Cassano, 51. Amauri z pen. - 41. Cuadrado, 85. Fernández), Neapol - FC Janov 1:1 (18. Higuaín - 84. Calaió).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články