Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Svěrkoš zajistil Ostravě výhru na Žižkově

Praha - Fotbalisté Baníku Ostrava v dnešním utkání 4. kola první ligy vybojovali první výhru v novém ročníku na hřišti soupeře. O zisku tří bodů z Viktorie Žižkov rozhodl kanonýr Svěrkoš, autor obou ze tří branek. Domácí hráli 75 minut bez vyloučeného Gabriela. Žižkov počtvrté za sebou nedokázal Ostravě vstřelit gól.

Václav Svěrkoš
zdroj: ČTK autor: ČTK

Domácí trenér Griga postrádal zraněné Bukače a Straceného, hostující kouč Večeřa ze stejného důvodu Řezníka. Domácí začali zápas na vlastním trávníku tradičně ofenzivně a náporem. V deváté minutě sebral Novotný na polovině hřiště míč Tchuřovi, poslal dopředu Naumova, který mu vrátil zpětnou přihrávku, ale Novotný z 18 metrů vypálil nad.

Hosté byli směrem dopředu neškodní, ale po čtvrthodině hry utekl po chybě Labanta Lukeš a další z domácích stoperů Gabriel jej stáhl k zemi. Rozhodčí mu bez váhání ukázal červenou kartu. Z následného trestného kopu přišel druhý trest. Svěrkošovu ránu tečoval jeden z obránců ve zdi a míč skončil za zády bezmocného gólmana Hrušky

Domácí ale i v deseti dál hráli útočně. Diváci se radovali ve 22. minutě, ale předčasně. Do ostravské sítě dopravil míč po vyražené střele Labanta Naumov, ovšem rozhodčí již předtím odmával ofsajd. O pět minut později napálil míč z dvaceti metrů Novotný a brankář Vašek se jen díval, jak skončil na tyči.

Ostrava se do další šance dostala až ve 43. minutě po zbytečné ztrátě Xaviera. Mičola se řítil na branku, ale Besta stačil v poslední chvíli jeho střelu zablokoval na roh.

Po přestávce se stále více projevovala početní převaha Ostravy a kombinační hrou si hosté vytvářeli tlak. Ten korunovali v 58. minutě po individuálním průniku Otepky, který naservíroval míč Svěrkošovi. Ten udělal kličku i brankáři Hruškovi a do prázdné brány skóroval podruhé.

Domácí se nevzdávali a bojovali, ale proti dobře organizované hře Ostravy šanci v deseti neměli. Naopak po rychlém brejku pojistil výhru hostů střídající Zeher, když po pasu za obranu od Otepky přehodil brankáře Žižkova.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články