Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Chelsea vystřídala na čele Arsenal, Fulham sebral body United

Londýn - Fotbalisté Arsenalu podlehli v Premier League Liverpoolu na jeho hřišti vysoko 1:5 a přišli o první místo v tabulce. Z čela je sesadila Chelsea, která si doma poradila s Newcastlem 3:0. Výhru "Blues" zařídil hattrickem belgický záložník Eden Hazard. Arsenal klesl na druhé místo. Jeho zaváhání nedokázal využít Manchester City, který na hřišti Norwiche jen remizoval 0:0. Další ztrátu utrpěl Manchester United, který jen remizoval s Fulhamem 2:2.

Hráči Arsenalu nevěří pohledu na skóre zápasu
zdroj: ČTK

Hazard se trefil v prvním poločase dvakrát během pár minutě. Skóre otevřel chvíli před vypršením úvodní půlhodiny, když využil přízemní centr Branislava Ivanoviče a z první poslal míč k levé tyči. Na 2:0 zvýšil v 34. minutě po patičce Samuela Eto'a. Právě faul na Eto'a byl příčinou pokutového kopu, ze kterého Hazard krátce po hodině utkání završil hattrick. Třiadvacetiletý Belgičan se stal nejmladším hráčem Chelsea, který kdy vstřelil v Premier League v zápase tři branky.

Posun před Arsenal odmítli fotbalisté Manchesteru City, kteří nenavázali na listopadovou výhru 7:0 z domácího duelu s Norwichem. I přes územní převahu vystřelili za celý zápas jen dvakrát na branku a nedokázali na půdě soupeře skórovat. Na vedoucí Chelsea ztrácí úřadující vicemistr na třetím místě dva body.

Liverpool nastřílel během úvodních dvaceti minut Arsenalu čtyři branky a 4:0 vedl v Premier League nejrychleji v historii klubu. Pět branek dal fotbalistům Arsenalu v ligovém zápase po téměř 50 letech. Tomáš Rosický odehrál za poražené poslední půlhodinu.

Souboj Liverpoolu s Arsenalem
zdroj: ČTK

"Reds" se ujali vedení z první akce zápasu. Kapitán Steven Gerrard odcentroval z přímého kopu, míč se dostal ve vápně až k Martinu Škrtelovi a ten kolenem dostal míč do branky. Slovenský obránce si pak v desáté minutě naběhl na Gerrardův roh a hlavou rozvlnil síť podruhé. Vůbec poprvé v kariéře tak vstřelil v jednom zápase více než jednu branku.

Za dalších šest minut potrestali domácí zaváhání Mesuta Özila na půlící čáře a po akci Luise Suáreze doklepl do odkryté branky míč Raheem Sterling. Hrůznou dvacetiminutovku hostů uzavřel patnáctou brankou v sezoně útočník Daniel Sturridge. "Hráli jsme, jak nám trenér řekl. Prvních dvacet minut bylo neuvěřitelných, hráli jsme jako tým a výsledek se dostavil. Počínaje obranou byli všichni excelentní," uvedl druhý nejlepší střelec Liverpoolu.

Po změně stran přidal druhou branku Sterling, který zakončil nadvakrát svůj samostatný únik. Čestný úspěch hostů zaznamenal v 69. minutě z pokutového kopu Španěl Mikel Arteta.

Steve Sidwell otevírá skóre
zdroj: ČTK/PA/Martin Rickett

Manchester United se rozešel s Fulhamem smírně

United se doma chtěli oklepat z překvapivé porážky se Stoke 1:2, jenže prohrávali už od 19. minuty. Za obránce si naběhl Steve Sidwell, z první poslal k tyči centr Lewise Holtbyho a nasměroval Fulham za teprve druhým bodovým ziskem na Old Traffordu za posledních více než padesát let.

United dlouho nemohli vyzrát na brankáře Maartena Stekelenburga, kterého překonal až v 78. minutě útočník Robin van Persie po přistrčení nové posily Juana Maty. Vzápětí se k dorážce za hranicí pokutového území dostal Michael Carrick a jeho tečovaná střela zapadla do sítě. Manchester však vedení nedokázal navýšit, a dokonce o něj ve čtvrté minutě nastavení přišel. Po akci Sidwella vypálil Kieran Richardson, jehož pokus odvrátil brankář David de Gea jen k útočníkovi Darrenu Bentovi, který hlavou mířil přesně.

Tottenham - Everton
zdroj: ČTK/PA autor: Adam Davy

Tottenham přetlačil Everton a vyhrál 1:0

Everton měl v Londýně dlouho navrch, jenže domácí "Kohouti" byli efektivnější - v 65. minutě překvapil rychlou rozehrávkou standardní situace z vlastní poloviny Kyle Walker, míč si zpracoval Emmanuel Adebayor a z první střely svého týmu na branku poslal Tottenham do vedení.

Tožský útočník, který se vrátil do kádru po odchodu předchozího kouče Andrého Villase-Boase, se prosadil pošesté v osmi ligových duelech. Tottenhamu zajistil teprve třetí výhru nad Evertonem z posledních čtrnácti vzájemných zápasů.

Výsledky 25. kola Premier League:

Liverpool - Arsenal 5:1 (1. a 10. Škrtel, 17. a 52. Sterling, 20. Sturridge - 69. Arteta z pen.), Aston Villa - West Ham United 0:2 (46. a 49. Nolan), Chelsea - Newcastle 3:0 (27. a 37. a 63. z pen. Hazard), Crystal Palace - West Bromwich 3:1 (15. Ince, 27. Ledley, 69. Šamach z pen. - 46. Bifouma), Norwich - Manchester City 0:0, Southampton - Stoke 2:2 (6. Lambert, 41. Davis - 38. Odemwingie, 44. Crouch), Sunderland - Hull 0:2 (17. Long, 62. Jelavič), Swansea - Cardiff 3:0 (47. Routledge, 79. Dyer, 85. Bony), Tottenham - Everton 1:0 (65. Adebayor).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články