Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec po zemětřesení v kádru začíná sehrávat a těší se na Alkmaar

Praha – Když v lednu viděli, jak jim mizí jedna opora za druhou, fanoušci Liberce se děsili, co se s jejich týmem bude dít v jarní části sezony. Slovan však mezery vzniklé po odchodech některých klíčových hráčů dokázal zaplnit a poslední výhra v přípravě nad lídrem dánské ligy Midtjyllandem přece jenom dává naději, že by Severočeši i na jaře mohli konkurovat těm nejlepším.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec po zemětřesení v kádru začíná sehrávat a těší se na Alkmaar

Slovan v zimě přišel hned o trio opor. Útočník Michael Rabušic zamířil do Serie A, kde bude nastupovat za Hellas Verona, pravý bek Ondřej Kušnír přestoupil do kazašského Tobolu Kostanaj a stoper Renáto Kelič odešel do Padovy. Dlouho to vypadalo, že zmizí i klíčový hráč záložní řady Sergej Rybalka, ale ten si nakonec prodloužil hostování na severu Čech.

Liberec hledal posily v zahraničí. Na stoperský post přivedl bývalého českého reprezentanta Jana Rajnocha, který přišel z tureckého Demirsporu, a záložní řadu vyztužil Marek Jarolím, jenž hrál naposledy v řeckém Iraklisu Soluň.

Střílení gólů by měl mít na starosti mladý ukrajinský talent Jevhen Budnik, který přišel na hostování, a velice nadějně se jeví i mladý Nizozemec Kevin Luckassen, který je na severu Čech na testech. To, že by mohli být platnými posilami, ukázali při přátelskem zápase proti lídrovi dánské ligy Midtjyllandu, v němž Slovan vyhrál 2:1, a oba si připsali jeden gól.

Na podobný výkon budou Liberečtí spoléhat i 20. února, kdy je čeká úvodní zápas vyřazovací části Evropské ligy proti nizozemskému Alkmaaru, a Severočeši budou doufat v podoubnou senzaci jako v základní skupině. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články