Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Darida po výhře nad třetím Leverkusenem: Je to senzace

Freiburg (Německo) – Křepčil a slavil se spoluhráči, jako by vyhrál nějakou trofej. Reprezentační záložník Vladimír Darida pomohl solidním výkonem k překvapivé domácí výhře Freiburgu nad třetím Leverkusenem 3:2 a věří, že nečekané tři body pomohou jeho týmu k lepším výkonům. "Je to velká senzace, ale teď jde o to, abychom na tenhle výsledek dokázali navázat," řekl.

Vladimír Darida
zdroj: ČTK/APA autor: Eibner

Soupeře před utkáním dělilo v tabulce třináct příček a 23 bodů. "Věděli jsme, že to bude strašně těžké. Navíc jsme neměli ideální začátek, protože jsme rychle prohrávali. A když se nám podařilo vyrovnat, chvíli na to jsme ze standardky dostali gól na 2:1. První půle z naší strany nebyla ideální," připomněl Darida nepovedený začátek domácího duelu.

Po přestávce se však Freiburg hodně zlepšil. "Šli jsme do toho s tím, že musíme být daleko víc hladoví po vítězství. Byli jsme aktivnější. Přišlo vyrovnání z trestňáku a bojovali jsme do poslední chvíle. Gól v 90. minutě na 3:2 byl odměnou," těšilo bývalého středopolaře Plzně.

Hráči po závěrečném hvizdu zažívali euforii společně s fanoušky. "Když dá člověk vítězný gól skoro v poslední minutě a ještě druhému týmu tabulky, je to vždycky senzační. Fanoušci si to užívali, stejně jako my. Stadion byl do posledního místa vyprodaný," uvedl Darida, jehož mužstvo je po 18. kole na patnáctém místě.

V základní sestavě Freiburgu nastoupili i Václav Pilař s Pavlem Krmašem. "Už poslední zápas na podzim jsme hráli všichni a vyhráli jsme, teď taky. Třeba je to nějaké dobré znamení. S Vencou Pilařem si vyhovíme dobře, přece jen jsme spolu už párkrát hráli a víme, co od sebe můžeme čekat," konstatoval Darida.

Přes perfektní start stále očekává velký jarní boj o záchranu. "Bylo moc důležité, že jsme teď získali tři body, protože vyhrály i Norimberk a Frankfurt, které se tam motají kolem nás. Musíme tuhle výhru potvrdit. Věřím, že nás povzbudí. Teď hrajeme v Mohuči, pak doma s Hoffenheimem. To jsou papírově lehčí soupeři než Leverkusen, tak doufám, že něco uhrajeme," dodal patnáctinásobný reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články