Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bohemians 1905 ovládli Tipsport ligu, Baník porazili 2:0

Beroun - Přípravný turnaj na jarní fázi ligové sezony, Tipsport ligu, vyhráli Bohemians 1905. V berounském finále Klokani porazili Ostravu vedenou staronovým trenérem Františkem Komňackým 2:0. Oba góly padly v prvním poločase zásluhou Bartka a Rady.

Utkání Bohemians 1905 - Ostrava
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Tohle vítězství nepřeceňuji, ale věřím, že to pomůže celý klub restartovat, oživit a zlepšit náladu a výchozí pozici pro jaro," řekl trenér Klokanů Jozef Weber, jehož tým ukončil ligový podzim na posledním místě. "Spousta lidí pořád Bohemku odepisuje. Já ale věřím, že mužstvo poskládáme tak, abychom byli na jaře konkurenceschopní. Tenhle turnaj k tomu může být nápomocný, hráči si začnou věřit a bude to působit jako balzám na celý klub," dodal Weber.

V souboji posledních dvou celků prvoligové tabulky měla první šanci Ostrava. Ve 14. minutě se k odraženému míči dostal De Azevedo, jehož tvrdou střelu doprostřed branky vytáhl gólman Berkovec. Po dvaceti minutách hry o sobě dali vědět také Bohemians. Horovu střelu zblízka vyrazil brankář Šrom, míč za jeho záda poslal Bartek, ale rozhodčí gól neuznali pro ofsajd.

Záložník Pražanů si spravil chuť ve 33. minutě, když po rohovém kopu nepokrytý na zadní tyči otevřel skóre. Těsně před pauzou přidal druhý gól Rada, který přesnou křížnou střelou překonal Šroma.

"Z každého gólu mám radost. Čím víc gólů dám, tím to bude lepší a budeme o to víc připravení. Každý vyhraný zápas vám dodá sebevědomí, i když to je jen příprava. My tu ligovou šňůru bez vítězství máme dlouhou, takže na tyhle výsledky budeme chtít navázat hned v prvním kole v Příbrami," řekl David Bartek.

V úvodu druhé půle tvrdě vystřelil Růžička, ale na ostravského brankáře nevyzrál. Po hodině mohl snížit Štěpán, z voleje však trefil jen tyč. Na opačné straně v závěru nastřelil brankovou konstrukci Litevec Kuklys. Bohemians byli za prvenství odměněni částkou 250 tisíc korun, Baník jako poražený finalista dostal 150 tisíc.

"Bohemka byla v dnešním zapase lepší, vyhrála zcela zaslouženě. Nepodali jsme výkon, za který bychom si vítězství v poháru zasloužili, protože jsme celý zapas byli horší, působili jsme trošku ospalým dojmem. Byli jsme všude pozdě," zhodnotil duel kouč Ostravy František Komňacký.

"Bohemka byla hladovější, rychlejší, lépe kombinovala a i ty branky byly zákonité. My jsme si sice vypracovali také asi dvě šance, ale nenaložili jsme s nimi dobře. Zápas se dohrával pod kontrolou Bohemky. My se musíme z toho zápasu poučit, protože jsme ve stadiu, kdy pořád skládáme mužstvo," dodal Komňacký, jenž vede Baník od konce loňského roku.

Bohemians Praha 1905 - Baník Ostrava 2:0 (2:0)

Branky: 33. Bartek, 45. Rada.

Bohemians: Berkovec - Pauschek, Brabec, Šmíd, Kalina - Jeremenko, Jindřišek, Hora, Rada, Bartek - Klavík. Trenér: Weber.
Ostrava: Šrom - Zawada, Frydrych, Stronati, Sukup - Baránek - Štěpán, Greguš, De Azevedo, Holzer - Krmenčík. Trenér: Komňacký.

V Praze se dopoledne v přípravném duelu utkaly poražené týmy z pátečního semifinále Dukla a Jihlava a jejich souboj skončil nerozhodně 2:2. Góly padly až po přestávce. Celek z Julisky vedl 2:0, ale za Vysočinu srovnal dvěma brankami bývalý hráč Dukly Přeučil. Hrálo se také pět zápasů Tipsport ligy o umístění.

V pražském Edenu prohrála Slavia s Libercem 0:1, o výhře účastníka jarních bojů Evropské ligy rozhodl v 50. minutě útočník Michael Rabušic, o kterého červenobílí marně usilovali. Slávista Lička v závěru neproměnil penaltu. Liberec v zápase otestoval italského stopera Marca Miglioriniho a slovenského záložníka Juraje Hovančíka. Tým vedl asistent Jiří Chytrý, protože hlavní kouč Jaroslav Šilhavý vyrazil do Nizozemska sledovat soupeře v Evropské lize Alkmaar.

Dukla Praha - Vysočina Jihlava 2:2 (0:0) Branky: 54. Juroška, 61. Hlinka - 63. z pen. a 76. Přeučil. Sestavy: Dukla: Tetour - Juroška, Jeřábek, Vorel, Engelmann - Hlinka, Ouedraogo, Černý (46. Fryčer) - Manzia (46. Čapek), Pospěch (76. Kunič), Mareš. Trenér: Kozel. Jihlava: Blažek - Mikula, Krejčí, Kryštůfek, Marek - Kukoľ, Kučera (55. Karlík), Jánoš, Kosak - Přeučil, Marcin (65. Teplý). Trenér: Rada.

Slavia Praha - Slovan Liberec 0:1 (0:0) Branka: 50. Rabušic. Sestavy: Slavia: Rakovan (46. Čontofalský) - Dostál (46. Nitrianský), Škoda, Neves, Zmrhal - Gecov, Lička - Prošek (70. Bazal), Piták (61. Koreš), Juhar (71. Vyhnal) - Necid (46. Vošahlík). Trenér: Koubek. Liberec: I. poločas: Hroššo - Kušnír, Kováč, Karišik, Pokorný - Sackey, Novotný - Douglas, Jarolím, Ndiaye - Budnik. II. poločas: Hroššo - Coufal, Pimpara, Migliorini, Frýdek - Obročník (85. Novotný), Hovančík - Kolár, Pavelka, Delarge - Rabušic. Trenér: Chytrý. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články